Громадськй портал Львова головна Головна    Додати до вибраного До вибраного   до вибраного Контакти   
Громадський портал Львова
Чи є місцева влада прозорою і відкритою?
реклама »
КОМЕНТАРІ
Інтерв'ю
Як би то мало бути
Позиція громадськості
Позиція місцевої влади

ІНІЦІАТИВИ
Громадські об’єднання та рухи
Громадські колегії
Громадські слухання
Громадські дискусії

НОРМОТВОРЧІСТЬ
Проекти регуляторних актів
Проекти нормативних актів
Громадська експертиза рішень ради

МІСЬКЕ УРЯДУВАННЯ
Депутати ради
Виконавчий комітет
Керуючий справами виконкому
Секретар ради
Заступники міського голови
Міський голова
Постійні комісії ради

E-урядування
Територіальній громаді
Юридичним особам
Службовцям (чиновникам)

Новини

ОПОРА проти колуарного прийняття Стратегії розвитку Львівщини

Понеділок, 05 березня, 2007

Завтра, 6 лютого 2007 р. Львівська обласна рада, за ініціативи Львівської обласної адміністрації планує прийняти «Стратегію розвитку Львівщини до 2015 року», яку сама рада розробляла, затверджує, буде втілювати в життя, а крім того, і контролюватиме її виконання.
 
На думку Львівського представництва Громадянської мережі ОПОРА такі дії є неприйнятними та суперечать принципам публічної політики та  українському законодавству.

Заплановане прийняття «Стратегії», суперечить механізмам громадської участі, які передбачені в Указі Президента України від 31 липня 2004 р. №854/2004 «Про забезпечення умов для більш широкої участі громадськості у формування та реалізації державної політики», постанові Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2004 р. № 1378 «Деякі питання щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та які передбачають: публікацію проекту стратегії у засобах масової інформації та на сайті Львівської обласної ради, проведення ряду громадських обговорень та консультацій із спеціалістами, науковцями та зацікавленою громадськістю.

Оцінюючи ситуацію, що склалася, Львівське представництво Громадянської мережі ОПОРА  бачить тенденцію до непрозорого та не публічного прийняття стратегічно важливих документів для розвитку Львівщини загалом, та міста Львова, зокрема.  Вона проявляється у не публічних діях як міських чиновників, так і в представників виконавчих органів державної влади. Йдеться про кабінетні розробки Генерального плану міста Львова, жодного публічного обговорення якого з ініціативи міської влади ще не відбулося, таким чином вже порушується процедура громадської участі у розробці та прийнятті стратегічно важливої документації. Ще гіршою виглядає ситуація із «Стратегією розвитку Львівщини до 2015 року», яку заплановано прийняти вже завтра. Цілковитим абсурдом виступає той факт, що «Стратегію розвитку Львівщини» розробляли без попереднього обговорення, без прийняття до уваги зауважень по змісту, які вже виникли у фахівців, і очевидно, викличуть зауваження в громадськості.

Такі дії, на превеликий жаль, вкотре засвідчують домінування командно-адміністративних підходів в реалізації державної політики над демократичними процедурами.

ГМ ОПОРА висловлює сподівання що депутати обласної ради відхилять завтра проект -  «Стратегія розвитку Львівщини до 2015 року», як такий, що не пройшов належної процедури його обговорення та прийняття.


 
Громадськість запитує у місцевої влади
Пошук рішень Львівської Міської Ради
Громадське обговорення проектів рішень

НОВИНИ
16 березня 2007 Асоціація комп’ютерних клубів Львова проти старих санітарних норм
16 березня 2007 У мерії презентували програму соціального захисту і реабілітації інвалідів
16 березня 2007 Служба перевезень неповносправних діятиме у Львові до кінця року
16 березня 2007 Садовий щедро подякував працівникам ЖКГ
16 березня 2007 Створено нову тарифну комісію

АНОНСИ
12 березня 2007 20 березня 2007 р. ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ: «ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ, ПРОБЛЕМИ ПРОЗОРОСТІ ТА ВІДКРИТОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ»
26 лютого 2007 Конференція "Молодь і церква в сучасному суспільстві". 3 березня 2007 р.
20 лютого 2007 Громадські слухання щодо створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг в частині прибирання міста Львова. Час проведення 2 березня 2007 р.
16 лютого 2007 Громадські слухання щодо розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова. Час проведення 12 березня 2007 р.
07 лютого 2007 21.02.2007 р. Громадські слухання щодо розміщення малих архітектурних форм


РОЗСИЛКА

 

ПОШУК

 

Громадський портал Львова

.
Copyright © Ярослав Жукровський , Роман Библюк.
Інформаційно-правовий Центр "Наше право", Агентство Інтернет Реклами -­ 2006 р.