Громадськй портал Львова головна Головна    Додати до вибраного До вибраного   до вибраного Контакти   
Громадський портал Львова
Сайт міської ради - "порнографія"
реклама »
КОМЕНТАРІ
Інтерв'ю
Як би то мало бути
Позиція громадськості
Позиція місцевої влади

ІНІЦІАТИВИ
Громадські об’єднання та рухи
Громадські колегії
Громадські слухання
Громадські дискусії

НОРМОТВОРЧІСТЬ
Проекти регуляторних актів
Проекти нормативних актів
Громадська експертиза рішень ради

МІСЬКЕ УРЯДУВАННЯ
Депутати ради
Виконавчий комітет
Керуючий справами виконкому
Секретар ради
Заступники міського голови
Міський голова
Постійні комісії ради

E-урядування
Територіальній громаді
Юридичним особам
Службовцям (чиновникам)

Новини

Ринки Львова у 2007 році платитимуть більші податки

П'ятниця, 02 березня, 2007

У 2006 році у Львові надходження до бюджетів різних рівнів становили 2 млрд 600 млн гривень. Цю цифру озвучив директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Олег Синютка сьогодні, 2 березня, звітуючи перед виконкомом міськради за роботу департаменту у 2006 році

За його словами, із суми у понад 2,5 млрд грн надходжень дохідна частина бюджету Львова становить 544 млн. гривень І хоча це на 130 млн більше, аніж у 2005 році, однак це лише п’ята частина.

Олег Синютка відзначив, що в основному міський бюджет формують надходження від зарплати та ринкового збору. Надходження від останнього у 2006 році становили 7 мнл 238 тисяч гривень, однак пан Синютка вважає, що у цьому питанні ще є резерви. Зростання надходжень від ринкового збору є одним із завдань, озвучених директором департаменту на 2007 рік. У 2006 році кількість ринків зросла і зараз становить 45 одиниць. Однак Олег Синютка зазначив, що є чимало проблем, тому департамент розглядатиме питання кожного ринку зокрема і прийматиме рішення або про продовження його роботи, або розширення, або про закриття.

Податок із реклами приніс бюджету 948 тисяч гривень. У цьому питанні, за словами пана Синютки, є певні прогалини, які не сприяють збільшенню надходжень, зокрема, не затверджена концепція надання рекламних послуг. Також зросли надходження до бюджету за право використання міської символіки – у 2006 році це було 246 тисяч гривень. У департаменті економічної політики вважають, що це свідчить про зростання інтересу до нашого міста.

Надходження від приватизації об’єктів комунальної власності у 2006 році становили 80 млн 688 тисяч гривень, при цьому директор департаменту економічної політики відзначив, що найбільше угод по приватизації було укладено у березні-квітні 2006 року.

Серед позитивних факторів, які мали місце у 2006 році, Олег Синютка відзначив приріст надходжень в основний капітал підприємств на 35 відсотків порівняно з 2005 роком. Також зросла середня заробітна плата, яка станом на січень 2007 року становила 1035 гривень на найманого працівника. Зі зростанням заробітної плати збільшилися і надходження до бюджету, оскільки 70 відсотків надходжень до міського бюджету становить податок на дохід.

Безробіття у 2006 році було на рівні 0,7 відсотків – у міському центрі зайнятості зареєстровано майже 4000 безробітних. Приблизно стільки ж у місті є вакансій. «Зараз у Львові така ситуація, що кожен безробітний може знайти собі роботу», – сказав Олег Синютка, відзначивши, що проблема в іншому – потреба у професіях не співпадає з наявною пропозицією.

Продовжуються виплати з погашення заборгованості, яка на початок 2007 року становила 13 млн 850 тисяч гривень. За словами Олега Синютки, у планах департаменту на 1 квітня 2007 року зменшити цю цифру до 10 мільйонів.

Оскільки не було кворуму (міський голова Андрій Садовий та кілька членів виконкому міськради були присутні на нараді у міністра палива та енергетики Юрія Бойка), звіт директора департаменту економічної політики виконком лише заслухав, а голосувати по ньому буде на наступних засіданнях.

ЗІК


 
Громадськість запитує у місцевої влади
Пошук рішень Львівської Міської Ради
Громадське обговорення проектів рішень

НОВИНИ
07 березня 2007 Проїзд Крива Липа у Львові відтепер відкритий лише для «своїх», або "дешевий піар" Ірини Маруняк
07 березня 2007 Львівські депутати діють у кращих традиціях радянських анонімників, – Олег Микита
07 березня 2007 Громадські слухання щодо організації масових неполітичних заходів у Львові перенесено. Бо не підготовлені як слід
06 березня 2007 Суд відхилив позовну заяву Дяківа щодо необхідності переукладення договорів між мешканцями та ЛПК
06 березня 2007 Декілька депутатів міськради обурені діями голови ЛОО Національної спілки художників України Олега Микити

АНОНСИ
26 лютого 2007 Конференція "Молодь і церква в сучасному суспільстві". 3 березня 2007 р.
20 лютого 2007 Громадські слухання щодо створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг в частині прибирання міста Львова. Час проведення 2 березня 2007 р.
16 лютого 2007 Громадські слухання щодо розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова. Час проведення 12 березня 2007 р.
07 лютого 2007 21.02.2007 р. Громадські слухання щодо розміщення малих архітектурних форм
07 лютого 2007 Громадські слухання щодо розміщення малих архітектурних форм


РОЗСИЛКА

 

ПОШУК

 

Громадський портал Львова

.
Copyright © Ярослав Жукровський , Роман Библюк.
Інформаційно-правовий Центр "Наше право", Агентство Інтернет Реклами -­ 2006 р.