Чим зайнятися мамі в декреті


Найбільше жахіття майбутньої матусі – це думка про безсонні ночі, безперервний дитячий плач і повній відсутності часу на себе. Послужлива уява малює картини, де матуся, що вже відбулася, самозабутньо трясе крикливе чадо і при цьому намагається завадити підготовлюваний на плиті суп. Непричесана, з сальним волоссям, у вицвілому халаті і з подібністю ” пучка” на голові, жінка є сумовитою, можна сказати, жалюгідне видовище. Жахнулися? Не хвилюйтеся, якщо ви того не захочете, подібне з вами і не станеться! Якщо узяти на озброєння базові основи тайм-менеджменту, правильно організувати побут(мікрохвильові печі, пароварки, мультиварки, пральні машини і комп’ютери вам в допомогу), налагодити сон і годування малюка, у вас залишиться маса вільного часу. Так чим зайнятися в декреті, щоб цікаво, приємно, корисно і для душі?

Повноцінний відпочинок

Ні, це не іронія. Будучи мамою навіть дуже маленької дитини, можна і треба добре висипатися і відпочивати. Чи жарт: дітки дуже швидко ростуть, і якщо в три місяці здоровий малюк може спати до 20 годин на добу, до року він спатиме вже до 14 годин, в два роки дитина спатиме не набагато більше, ніж ви(якщо не рахувати денного сну). Тому втратити таку можливість було б справжнім злочином! Хочете повноцінно висипатися? Це стане можливим, якщо ви налагодите спільний сон з дитиною. Якщо ж цей варіант вам не підходить, рішення можна знайти і тут – просто приберіть бічну стінку ліжечка і присуньте її впритул до вашого ліжка або дивана. Малюк відчуватиме вашу близькість, і йому буде спокійніший. До того ж, щоб перекласти його до себе, вам навіть не доведеться вставати. Приємні прогулянки на свіжому повітрі. Згадайте, коли востаннє ви гуляли? Саме непоспішаючи гуляли, а не бігли в магазин за продуктами, поспішали на роботу або поверталися з неї додому. Коли ми починаємо трудову діяльність, у нас не залишається часу для прогулянок під місяцем, зустрічей заходів-світанків, кращим дозвіллям стає похід в кіно, кафе або клуб, в крайньому випадку – вечір біля телевізора або монітора комп’ютера. Діти ж надають нам унікальну можливість знову милуватися природою, збирати опале листя, робити “ангелів” зі снігу.

Самоосвіта: підвищення кваліфікації, перепідготовка, навчання, вивчення іноземної мови

Якщо ви відчуваєте, що вам бракує певних знань, хотілося б змінити роботу або отримати вищу освіту (першу, другу і далі), чому не зайнятися цим в декреті? Врешті-решт, цей прекрасний час для особистого і професійного зростання! Багато жінок до закінчення декретної відпустки встигають закінчити декілька професійних курсів, отримати освіту і навіть написати і захистити дисертацію! У мережі можна знайти множину он-лайн курсів самої різної спрямованості(як платних, так і безкоштовних), за допомогою яких ви можете поліпшити своє особисте життя, дізнатися щось нове або просто розширити свій кругозір, а це вже не мало. Дуже багато жінок, що не знають, чим зайнятися в декреті, починають занурення в іноземну мову. Якщо ви завжди мріяли підтягнути мову, освіжити в пам’яті раніше отримані знання або навіть стати поліглотом, декретна відпустка – найкращий час, щоб усе це зробити. Ви можете придбати або навіть скачати безкоштовно в інтернеті лінгафонні курси, аудіо книги, підручники і самовчителі і почати займатися. Крім того, інтернет надає унікальну можливість для спілкування з носіями мови на форумах, в чатах і ін. Так чому не скористатися тим, що нам дається просто так?

Читання для душі

Якщо варіант з самоосвітою не про вас, і читання книг за фахом набридло вам ще до декрету, заховайте їх якнайдалі і шануйте щось просто так, для душі. Декретна відпустка – час гучних романів, глянцевих журналів, книжкових новинок і так далі

Творчість

Дійсно, чим ще зайнятися в декреті як ні перетворенням власного побуту і створенням прекрасних речей? Вашій дитині подобається розглядати барвисті картинки в книжках, а ви непогано малюєте? Зробіть для крихітки свою власну книжку, розфарбуйте її, придумайте для малюка казку, де головним героєм буде він сам. Крихітка обожнює ляльковий театр? Написати невелику п’єсу, зробити “акторів” і декорації під силу кожній мамі. Рукоділля. Якщо ви людина творча, любите шити, вишивати, в’язати, ліпити з глини або робити вироби з солоного тіста, але вам було досить складно виділити на цей час до народження малюка, відповідь, чим зайнятися в декреті, прямо у вас під носом, вірніше під руками! До того ж, якщо ви доб’єтеся певних успіхів в тому або іншому зайнятті, воно цілком може перестати бути тільки хобі і почати приносити вам певний дохід.

Кулінарія

Як відомо, шлях до серця чоловіка неминуче проходить через шлунок. Порадуйте коханого смачною і поживною їжею, а для малюка можна приготувати корисні і не менш смачні дитячі страви, оформлені у вигляді тварин, комах або казкових героїв. Жоден малоїжка не встоїть і з’їсть все до останньої ложечки!

Фітнес

Дуже багато молодих жінок після пологів невдоволені своєю фігурою. Але справу можна виправити. Ви зможете повернути колишню фігуру і навіть стати ще прекраснішою і стрункішою! І в цьому вам допоможе зайняття фітнесом. Плавання, шейпінг, аеробіка, танці, йога – вибирайте зайняття до душі. Найголовніше – полюбити сам процес і вірити в те, що ви неодмінно досягнете успіху. Інакше, вашого ентузіазму вистачить ненадовго, і скоро ви повернетеся до м’якої канапи і блакитного екрану телевізора.

Підробіток і робота вдома

Розвагою це, звичайно, не назвеш, зате це приносить певні гроші, а вони, як відомо, зайвими не бувають. Залежно від вашої спеціальності, освіти, досвіду роботи і здібностей, ви можете зайнятися в декреті веденням бухгалтерії, написанням статей для веб-сайтів, перекладами, працювати оператором на телефоні, поширювати косметику і так далі. Головне – щоб зайняття було вам цікаво. Якщо дочитавши цю статтю, ви все ще не знаєте, чим зайнятися в декреті, рекомендуємо вам спробувати усі перелічені вище зайняття. Тільки спробувавши на практиці, ви дізнаєтеся напевно, яке зайняття підійде вам найбільше. У кожному є приховані таланти, про які багато хто з нас навіть не підозрює. І час декрету – це можливість їх розкрити.


Теги: як організувати час під час декрету, чим зайнятись в декреті, чим зайнятися в декреті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *