Кращі подушки для вагітних [draft]



Найчастіше сон стає менш комфортним з другого триместру. Це істотно погіршує його якість, внаслідок чого розвивається недосипання. Спеціальна подушка допоможе значно полегшити, а то й повністю усунути подібні симптоми. Крім того, вона згодиться і після пологів, у період годування. Краще за все вибирати виріб у реальному магазині, а не через Інтернет. Як би точно не були вказані всі параметри, Ви не зможете торкнутись, полежати, щоб зрозуміти, чи підходить вона Вам. Пам’ятайте, що цей аксесуар буде Вам потрібний тривалий час. Важливо ставитись до вибору відповідально, щоб потім не шкодувати. Вибирайте найоптимальнішу подушку для Вас і насолоджуйтеся відпочинком!

Види подушок

Подушки розроблені різних форм, розмірів і наповнені різними наповнювачами. Передбачено бавовняне покриття, знімні наволочки, кишені для необхідних речей. Навіть за великого розміру вони дуже мало важать. Є різні форми і розміри подушок, тому, будьте певні, знайдеться відповідна для кожної майбутньої мами.

  1. “Бумеранг”. Відрізняється невеликим розміром, гнучка. Дозволяє покласти живіт без навантаження на спину. Після пологів стане відмінним аксесуаром для годування. Якщо говорити про недоліки, то під час сну, перевертаючись на інший бік доведеться перевертати і подушку.

2. “Г”-форма є однією з найбільш популярних. Сконструйована за допомогою двох валиків – для голови і живота. Без зайвих зусиль, Ви зможете надати їй бажаної форми і перетворити на місце для годування.

3.”U”. Вирізняється великим розміром (до 3-х метрів). Є однією з найбільш комфортабельних для останніх місяців вагітності. Матимете можливість закинути ногу і покласти живіт на одну сторону, а на іншу – спертися спиною. Не треба переміщати при перевертанні.

4. “Рогалик”. Має аналогічні функції щодо попереднього виду, тільки  менша за розміром.

4. “J”. Дозволяє зняти напруження з попереку і підтримувати живіт. Більше того, знижується ризик затискання нервових закінчень. Знадобиться також і після народження дитини.

5. “С”. Чудово підійде не лише для мами, але й для малюка. Може служити як місцем для сну, так і для веселих ігор.

6. “I”. Не має вигинів, але також комфортна для лежання і сидіння.

7. “Big”. Велика і функціональна. Зшита з коротшим одним кінцем для надання будь-якої форми. Можна навіть обернутися подушкою по колу.

Тепер Ви самі бачите, що сучасний ринок пропонує багато рішень навіть для найвимогливіших пані.

Наповнювач для подушок

Ми розглянемо основні накопичувачі – холлофайбер і пінополістирольні кульки. Також деякі виробники використовують поролон. Такі подушки для вагітних є найдешевшими, але вони програють за всіма показниками і не рекомендуються для придбання. Пам’ятайте і про якість наволочки. Вибирайте натуральну бавовну, оскільки синтетика може негативно позначитися на Вашому здоров’ї. Відмінні риси холлофайбера:

  • не накопичує вологу і запах;
  • швидко втрачає форму;
  • продавлюється під вагою;
  • пружинистий і м’який;
  • підлягає пранню;
  • не шарудить;
  • доступна ціна.

Відмінні ознаки пінополістирольних кульок:

  • тримають форму тривалий час;
  • не продавлюються під вагою;
  • не накопичують вологу і запах;
  • для подушки характерна достатня щільність, але й приємна м’якість;
  • не підлягає пранню (тільки наволочка);
  • шарудить;
  • вища ціна, порівняно з попереднім видом.


Правильна подушка – це необхідність. Пам’ятайте, що від Ваших емоцій і стану здоров’я залежить розвиток малюка. Не відмовляйте собі в задоволенні відчувати бадьорість і прилив сил! Залишайтеся здоровими завжди!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *