Безпека на дорозі – над усе, або чи Можна возити дитину без автокрісла? [draft]



Автомобіль спочатку був спроектований для пересування дорослих індивідуумів. Таким чином, в наші дні перевезення дитини у віці менше дванадцяти років не може відбуватися без спеціальних пристосувань. Деякі батьки замість того, щоб усвідомити те, що діти без автокрісла наражаються в автомобілі на величезну небезпеку, вважають за краще возити їх на руках. Проте, як показують численні краш-тести, перевезення дитини в автомобілі на руках не є нічим іншим, окрім як умисним наражанням на дитини небезпеку. Саме тому батьків, які возять дітей без автокрісла, – штраф неминуче очікує на посту ДАІ.

Чи можна їздити без автокрісла?

Звичайно, можна сказати, що водій їхатиме акуратно, відстань має відбутися невелике і взагалі “ми мільйон разів вже так їздили”. Проте варто подивитися декілька автомобільних краш-тестов, щоб усвідомити усю небезпеку, якій піддається дитина в машині. Так, статистичні дані свідчать, що при зіткненні автомобіля на швидкості 30 км/год удар рівносильний падінню з висоти третього/четвертого поверху. Якщо ж швидкість досягне 50 км/год, то висота підніметься до рівня п’ятого/шостого поверхів. І це не враховуючи тій небезпеці, що дитина може вилетіти через переднє скло автомобіля. Необхідно замислитися, а чи коштує життя дитини економії на спеціальному автомобільному кріслі?

Адміністративна відповідальність при порушенні правил транспортування дітей в автомобілі

Крісло є, а ось дитини в нім немає?

Дійсно, багато людей стикаються з тим, що їх чадо навідріз відмовляється сидіти в автокріслі. Особливо цим маленьким бунтарям не подобається те, що їх пристібають ременями безпеки. Як правило, подібні проблеми виникають виключно у тих дітей, які уперше побачили автокрісло вже у свідомому віці. Ті ж, хто з самого дитинства подорожували в спеціальній люльці – з легкістю переносять будь-яку подорож в цьому пристосуванні.
Що ж робити тим батькам, які зіткнулися з подібною проблемою? Можна придбати і вмонтувати монітор в підголовник переднього сидіння. Досвідченим шляхом доведено, що мультфільми, включені під час дороги, дозволяють дитині безболісно здолати досить велику ділянку шляху.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *