Як відмити духовку? [draft]



Хто з нас не любить смажену курочку? А піроги і запіканки? А духовку мити? Поїсти-то ми любимо, а ось чистити духовку нам жахливо не подобається. Існує багато засобів – деякі нешкідливі, ними ще наші бабусі користувалися, інші – більше сильнодіючі. Який метод використати вирішуйте самі, ми лише поділимося найефективнішими способами відмити духовку.
Ви коли-небудь пробували очистити духовку від застарілого жиру за допомогою води і мильної піни? Погодьтеся, що зробити це практично нереально. Тому беремо на озброєння сучасні чистячі засоби і вирішуємо, яке краще вибрати. Методом проб і помилок ми з’ясували, що найефективнішими є: “Шуманит”, “Санита”, засіб для чищення духовок фірми Amway, Cif, “Містер Мускул” і пінка ізраїльського походження Sano. Усі ці засоби відмінно справляються з жиром, що пригорів, і плямами, що в’їдаються. Наносите будь-яке з них на забруднену поверхню і залишаєте на годину або два. Після цього все гарненько змиваєте за допомогою звичайної води і чистої ганчірки. Не забувайте про гумові рукавички – магазинні очисники містять багато хімії. Та і пов’язку на особу не перешкодить надіти, щоб не вдихати отруйні пари. А після чищення варто провітрити кухню.
Якщо ви прихильниця екологічно чистого існування і не приймаєте хімію ні в якому вигляді, для вас теж знайдеться декілька способів швидко відмити духовку. Правда, є вірогідність того, що мити доведеться кілька разів. Спершу спробуємо прибрати жир за допомогою оцту і соди. Розведіть оцет з водою 1: 1, протріть розчином духовку і залиште на десять хвилин. Після цього насипте на забруднену поверхню соду. Вступаючи в реакцію з оцтом, сода виділятиме вуглекислий газ. З його допомогою і вдасться позбавитися від жирних плям. Є ще один спосіб. Натріть на терці господарське мило (25 гр.), додайте дві великі ложки соди і півстакана оцту. Намажте цією сумішшю вашу плиту і залиште на годину. Через годину трьом стінки губкою і промиваємо теплою водою.

Як швидко відмити духовку від жиру?

Небагато знають, що духовку легше мити, коли вона ще тепла. Жир не устигає застигнути і легше змивається з поверхні. Озброївшись знаннями, пробуємо наступний спосіб: в скляний посуд для мікрохвильової печі або деко з високими бортами наливаємо гарячу воду і розводимо в ній засіб для миття посуду. Ставимо усе це в духовку і включаємо її на 120 градусів. Через півгодини вимикаємо духовку, відкриваємо дверці і даємо їй трохи остигнути. Потім беремо ганчірку і кілька разів протираємо духовку чистою водою. Гаряча пара і чистячий засіб розчинить застарілий жир, і ви зможете його легко видалити. Тим, хто не хоче використати хімічний засіб, пропонуємо у воду видавити лимонний сік. Один лимон повинно вистачити, все залежить від об’єму вашої духовки.

Як відмити електричну духовку

Електричну духовку можна відмити таким засобом: змішайте столову ложку чистячого засобу типу “Комет” або “Пемолюкс”, ложку гелю для миття посуду і пакетик лимонної кислоти. Отриманою пастою намажте духовку і залиште на півгодини. Далі промийте теплою водою кілька разів. Хорошим засобом для миття духовки (та і не тільки) є пароочиститель. Він нешкідливий, не залишає запаху і коштує зовсім недорого.

Як відмити газову духовку

Є один дуже дієвий метод, але підходить він для найвідважніших. Спробуйте відмити газову духовку за допомогою нашатиря. Ганчірку умочіть в нашатирний спирт і ретельно протріть стінки духовки, після цього закрийте дверці і залиште так на усю ніч. Уранці за допомогою засобу для миття посуду або мила вимийте духовку. Обов’язково використайте гумові рукавички і респіратор.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *