Як подавати салат

Салат може подаватися як перед, так і після основної страви, про черговість вам підкаже місцезнаходження салатної вилки. У звичайному американськанському сервіруванні на стіл кладеться тільки один ніж. Деякі американці вважають, що він призначений виключно для основної страви, але не для салату. Це не зовсім так. Звичайно, зазвичай салати ріжуть дуже дрібно і ніж в даному випадку не потрібний, але, при необхідності, ви можете скористатися цим ножем і коли їсте салат. Коли подадуть основну страву, то просто попросите чистий ніж.

Якщо салат це основна страва, то можна скористатися столовою виделкою. Але якщо ж салат подається перед або після основної страви, то слід користуватися салатною виделкою. На офіційних прийомах завжди подається ще і салатний ніж: він дещо менший, ніж столовий. Після закінчення трапези ніколи не відставляйте тарілку від себе. Просто відповідним чином покладете ніж і виделку. Офіціант все зрозуміє і прибере посуд. Не намагайтеся допомогти офіціантові, подаючи йому тарілку або келихи, якщо вас про це не попросять.

Миска для обполіскування пальців

Після основної страви і перед десертом подається миска для обполіскування пальців; у неї наливають теплу воду і кладуть шматочок лимона або невелику квітку. Таку миску ставлять перед гостем, під неї зазвичай кладуть серветку. Просто занурте пальці у воду і витріть їх серветкою. Після цього переставте миску і серветку вліво офіціант тут же їх прибере.

Десерт

Десерт їдять спеціальною ложкою і виделкою, вони лежать за основною тарілкою. Ви повинні покласти виделку зліва від себе, а ложку справа. Якщо десертної виделки і ложки немає, то їх принесуть з десертом. Морозиво їдять тільки ложкою; тістечко з фруктовим пюре ложкою і виделкою. У європейському стилі ложку тримають в правій руці, а виделку, зубчиками вниз, в лівій. Іноді в якості десерту подають свіжі фрукти і сир. Ці блюда їдять ножем і виделкою.

 

как правелтно подаються салаты, салати яки подаються не перемишанымы, як подавати салати, як подавати салати на тарілку

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *