Як намалювати кішку олівцем поетапно [draft]



Малювання – одно з найцікавішого зайняття для дитячого дозвілля, оскільки в нім можна знайти елементи творчості, навчитися чомусь новому, розвинути моторику рук і багато що інше. Крім того, можна отримати величезне задоволення від самого процесу і від кінцевого результату роботи. Що можна запропонувати намалювати дитині? Відмінним варіантом для початківців стане малюнок кішки – тварини, обожнюваної усіма без виключення дітьми і дорослими!
Щоб перші малюнки початкуючих художників вийшли красивими, а саме зайняття проходило для дітей в легкій і захоплюючій формі, варто пройти невелике навчання. Далі ми розглянемо, як намалювати кішку простим олівцем поетапно: як зображувати тіло тварини, його мордочку, очі, вуха, лапки, хвіст. Простий урок з наочними прикладами і фото покаже, що намалювати кота насправді дуже просто!

Як поетапно намалювати кішку простим олівцем

Дитині, яка має хоч би мінімальний досвід малювання фарбами і олівцями, можна запропонувати наступну схему роботи. Будь-яке зображення, так або інакше, є поєднанням простих фігур : кругів, прямокутників, трикутників, овалів. Так само і з малюнком кішки, де нашою основною фігурою виступить коло.

  1. Розпочинаємо свій малюнок із зображення трьох кругів різного діаметру (і круги, і усі подальші зігнуті лінії на першому етапі робимо не занадто жирними, оскільки у кінці нам доведеться попрацювати гумкою) :

  1. Наступний крок – зображуємо контури майбутнього тулуба, шиї, лап, хвоста і вух, а також ділимо мордочку нашої кішки на 4 частини, що згодом допоможе красиво промальовувати мордочку:

  1. На третьому кроці детальніше промальовували елементи голови : ніс, рот, вуса і очі :

  1. Наступний етап – на нашому малюнку повинні з’явитися лапки і хвіст, а по контуру тіла кішки треба зображувати шерсть:

  1. П’ятий крок – підтираємо гумкою непотрібні лінії і додаємо в малюнок кішки тіні. Звичайно, тут дуже важливо розмістити затемнення в потрібних місцях. Як це зробити, допоможе наш приклад:

  1. Нарешті, нам залишається лише остаточно покрити нашу кішку плямистою шерсткою, яку надалі можна прикрасити фарбами у будь-які кольори або залишити сіркою.

Як намалювати кішку з кругів

Дуже простий малюнок, який також можна намалювати олівцем, і який буде під силу будь-якій дитині, пов’язаний з використанням звичайних кругів і додаванням нескладних елементів. Як намалювати кішку у такий спосіб? Пропонуємо до ознайомлення відмінний варіант:

Як намалювати сидячу кішку

Якщо поглянути на будь-яке фото сидячого котеняти, легко помітити, що основні контури малюнка такої тварини допоможуть зробити ті ж круги і додаткові зігнуті лінії. Крок за кроком малюнок набуватиме усе більш привабливого вигляду:

Як намалювати кішку, що лежить

Наступний простий приклад можна використати в якості уроку для отримання зображення котеняти, що лежить :

Як намалювати мордочку кішки

Голова кішки малюється дуже легко, якщо дотримуватися наступної схеми нанесення кругів і ліній :Останнім кроком може стати нанесення фарби на отримане зображення, що допоможе зробити кішку будь-якого вподобаного кольору (сірого, чорного, рудого і т. д.)

Відео: як намалювати кішку олівцем для початківців

Швидко навчитися малювати кішку за допомогою олівця вам допоможе наступне відео. Пробуйте і тренуйтеся, адже з часом ви обов’язково досягніть серйозного прогресу і зможете малювати котейку вже без допомоги наших підказок.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати кота, намалювати кота

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *