Робимо зліпки дитячих ручок і ніжок своїми руками [draft]



Батьки намагаються за допомогою різних способів залишити пам’ять про свого малюка, адже дітки швидко ростуть: не за днями, а за годинами. Не встигнеш помітити, як син вже вступив до університету, а дочка бігає на побачення. Одним з кращих способів є зліпки ручок і ніжок. Розповімо Вам, як їх зробити з тіста і гіпсу.

Робимо основу для зліпків ручок і ніжок з тіста

За допомогою тіста можна створити по-справжньому теплий сувенір, який усе життя нагадуватиме про маленькі пальчики і ніжні долоньки малюка. Зробити зліпок з тіста доволі просто і швидко.

Підготуйте:

  • борошно – 2 скл.;
  • сіль – 1 скл.;
  • крохмаль – 1 ст. л.;
  • олію – 1 ст. л.;
  • воду – 1 скл.

Змішайте всі інгредієнти і замісіть з них тісто. Повинна вийти в’язка, однорідна маса. Головне, щоб вона не кришилася і не була занадто густою. Якщо тісто занадто рідке додайте в нього борошно і сіль, якщо густе – трохи води.

Залежно від того, скільки відбитків Ви плануєте зробити, поділіть тісто на шматочки.

На цьому етапі можна робити зліпок. Краще, якщо малюк під час процедури спатиме. Дуже важливо обмазати тісто соняшниковою олією щоб ручка або ніжка дитини не прилипнула, а залишила красивий відбиток.

У результаті, Ви отримаєте декілька ось таких зліпків з тіста, які потрібно запекти в духовці.

Приступаємо до створення гіпсових зліпків

Вам доведеться заздалегідь відвідати будівельний магазин і придбати звичайний гіпс. Вистачить маленької упаковки.

Після того, як Ваші форми з тіста будуть готові, приступайте до замісу маси з гіпсу. Як це зробити написано на упаковці. Його консистенція не має бути занадто рідкою або густою.

Візьміть форми з тіста, які вже повинні були остигнути і змастіть їх дитячим кремом. Це потрібно зробити для того, щоб гіпс легко відійшов від форми після застигання.

Залийте гіпс і зачекайте близько 15 хв. Перевірте його консистенцію. Якщо він рідкий, то зачекайте ще трохи до повного охолодження.

Готові зліпки вийміть з форм і розкладіть у місці, куди не потрапляють сонячні промені й де немає протягів. Там вони повинні полежати декілька днів.

Щойно Ваші зліпки захолонуть, можна приступати до їх обробки. Для цього озбройтеся наждачним папером і шліфуйте всі погрішності. У цьому процесі також можна використати ніж.

Далі все залежить від Вашої фантазії. Готові зліпки ручок і ніжок з гіпсу можна пофарбувати фарбою, розмалювати, зробити на них написи. Якщо Ви хочете перетворити їх на магнітики, щоб прикрасити ними холодильник, купіть заздалегідь спеціальні магніти і приклейте їх із внутрішнього боку зліпка. Також можете помістити їх за скло як картину.

Зліпки з тіста і гіпсу готові. Як бачите, зробити їх своїми руками дуже просто й дешево. Це пам’ять на довгі роки.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *