Як позбавитися від плям на замші?



Виробу із замші дуже примхливі і вимагають акуратної і дбайливої експлуатації в щадних умовах. Проте навіть у акуратних людей можуть з’являтися плями найрізноманітнішого походження на замші. Існує безліч способів вивести їх, не завдаючи шкоди речам.

Прибираємо плями на замші

Дуже часто на зимовому замшевому взутті з’являються білі сольові розводи і плями. Звичайною щіткою їх не видалити і відмити простою водою навряд чи вдасться, тому варто удатися до наступного способу. Ретельно розчиніть в теплій воді господарське мило або пральний порошок і додайте декілька крапель нашатирного спирту. Змочіть в розчині щітку або ватний диск і обробіть поверхню. Після цього необхідно видалити розчин зі взуття за допомогою ганчірки, змоченої в звичайній воді або у воді з додаванням оцту (на літр води – одна чайна ложка). Дати взуттю висохнути природним чином (сушити на батареї не можна) і обробити спеціальною щіткою для замші. Цей спосіб також допомагає видалити зі взуття звичайний бруд, що в’їдається.

Для видалення жирної плями (якщо вона ще свіжа) можна скористатися звичайним дитячим тальком для присипок, який продається в усіх аптеках. Для цього просто насипте його на замшу досить товстим шаром. Можна акуратно придавити його за допомогою тканини або паперу, щоб він глибше проник у ворсинки. Залиште його на 3-4 години – за цей час тальк повинен ввібрати в себе увесь жир. Після цього видалите його за допомогою звичайної щітки.

Якщо пляма застаріла і не видаляється за допомогою тальку, можна використати бензин. Для цього змочите в нім ганчірочку і акуратно протріть замшу. Після цього необхідно обробити поверхню мокрою тканиною для видалення бензину.

Від брудних плям допоможе позбавитися наступний спосіб. У склянку сирого теплого молока додайте пару крапель нашатирного спирту і чайну ложку соди. Змоченою в цьому розчині ганчірочкою ретельно обробіть усе забрудненні місця, після чого видаліть залишки мокрою ганчіркою.

Багато виробників засобів для догляду за взуттям випускають спеціальні очисники для замшевих виробів, до складу яких входять спеціальні розчинники. Ці засоби здатні видаляти застарілі плями бруду і сольові розчини. Перед використанням треба випробувати очисник на непомітній ділянці виробу. Якщо після висихання не змінився колір, то можна обробляти усю поверхню. Такий засіб краще використати в добре провітрюваному приміщенні.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як вивести білі плями на замші, як вивести плями з замші

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *