Домашні маски для рук: ефективне омолодження і пом’якшення шкіри [draft]



Перше, що видає вік жінки – її руки. Справді, як би ретельно Ви не продумали наряд, який би макіяж не нанесли, суха, дрябла шкіра, покрита пігментними плямами і зморшками, зіпсує весь образ. На жаль, руки старіють дуже швидко через вплив негативних зовнішніх чинників: холодного або сухого повітря, агресивної побутової хімії, контактів з водою. Наше завдання – запобігти руйнівній дії, а простий і доступний спосіб – омолоджуючі та пом’якшувальні маски для рук.

Живильна маска

Головне завдання живильних масок для рук – поповнення браку вітамінів. Придбайте в магазині капсули з вітамінами А і Е і збагачуйте ними свої креми. Також спробуйте маски для рук для омолодження і живлення:

  • медова маска. Мед зволожує і підвищує еластичність шкіри, він містить вітаміни, мікроелементи, фолієву кислоту. Змішайте 2 чайних ложки меду, 20 г олії (бажано оливкової або мигдалевої), декілька крапель натурального лимонного соку і сирий жовток. Через 15 хв шкіра рук стане помітно пружнішою;
  • лимонна маска. Лимон містить величезну кількість вітаміну С і А, калію. Для створення маски (вона, до речі, буде ще і відбілювальною) змішайте 2 ст. л. жирної сметани із соком половинки лимона;
  • маска з гліцерином. Щоб запобігти старінню і повернути шкірі пружність, змішайте аптечний гліцерин і вітамін Е в пропорціях 1/1, нанесіть на руки перед сном.

Пом’якшувальна маска

Пом’якшувальні маски набувають актуальності взимку, коли через сильні вітри і морози шкіра рук грубіє, стає шорсткішою. На допомогу нам прийдуть вазелін і парафін. Покрийте руки товстим шаром вазеліну і опустіть у теплий парафін, потім обмотайте плівкою. Через 15 хв шкіра стане м’якшою. Чергувати процедуру можна з пом’якшувальними масками, наприклад картопляною. Візьміть картопляне пюре, маслинову олію, молоко і змішайте в пропорціях 2/1/1, нанесіть на руки і змийте через 20 хв.

Поновлювальна маска

Потріскана шкіра рук не лише видає вік, але постійно надокучає, створює дискомфорт. Впоратися допоможуть маски з активними регенеруючими компонентами, багаті на вітамін А й амінокислоти. Візьміть стиглий авокадо і подрібніть його за допомогою блендера, додайте столову ложку меду, ложку сметани або натурального йогурту без добавок. Гарненько перемішайте і нанесіть суміш на руки. Посилити ефект допоможе термоізоляційна плівка. Крім ранозагоювальної дії, це чудова маска для омолодження рук, усунення лущення шкіри і підвищення тургору.Доступний аптечний засіб – маска з блакитної або білої глини, а також водорості ламінарії.
Важливо пам’ятати, що крім масок для рук, необхідно регулярно наносити на шкіру відлущуючі скраби (наприклад, на основі цукру, морської солі або кавових зерен), проводити лікувальні ванночки (чудово підійдуть овочеві відвари), використовувати живильні та захисні креми, не забувати надівати гумові рукавички при контактах з водою.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *