Регулярна нудота вранці: причини виникнення патології [draft]



Поширеною причиною цієї недуги є “цікаве положення”. Якщо вагітну нудить вранці – це не повинно бути причиною для паніки, адже стан провокує токсикоз, який розвивається в першому триместрі вагітності. Ця патологія не таїть небезпеки. Проте буває, що нудота вранці спостерігається у звичайної людини. Що ж в цьому випадку робити? Якщо цей стан не проходить тривалий час, то слід звернутися до терапевта, який допоможе зрозуміти, чому нудить вранці, адже нудота може зашкодити   здоров’ю.

Чому вранці нудить: причини появи патології. Захворювання органів ШКТ

Якщо Ви ведете здоровий спосіб життя, не зловживаєте алкоголем, фаст-фудом, але стали помічати цей неприємний симптом, слід насторожитися. Проаналізуйте свій стан, щоб зрозуміти, чому вранці нудить. У першу чергу, причиною може стати захворювання шлунка, яке провокує цю патологію, що є лише наслідком таких хвороб, як

  • гастрит;
  • гастродуоденіт;
  • панкреатит;
  • виразкова хвороба та ін.

Як правило, нудота при таких недугах, посилюється після вживання їжі. З’являються такі неприємні симптоми, як:

    • тяжкість у шлунку;
    • печія;
    • паління в області епігастрію.

Точну причину допоможе встановити ряд медичних процедур. Вам треба буде зробити:

  • УЗД органів черевної порожнини;
  • гастрофіброскопію;
  • аналіз крові.
    1. При панкреатиті хворого вранці нудить, також наявне відригування. Живіт роздувається, і з’являються ниючі болі в лівому або правому підребер’ї. Може спостерігатися “розлад” шлунка, гірчить у роті.
    2. При апендициті спостерігається стійкий біль у правій частині живота і мучить нудота. Не пийте знеболювальне і протиблювотне – відразу звертайтеся до лікаря.
    3. При отруєнні, а також при кишковій інфекції спостерігається нудота. Це дуже поширені причини нудоти вранці, адже організм відторгає отрути. Спостерігається загальна слабкість, тремор кінцівок, з’являється діарея, може підвищитися температура тіла.
    4. Якщо регулярно мучить нудота вранці, причини можуть кртися в захворюванні жовчного міхура. Тут також може мучити нудота, яка супроводжується розпиранням живота, болями в області правого підребер’я, печією і т. ін.

Чому нудить зранку: інші причини патології

Якщо Вас нудить зранку, але з органами ШКТ все гаразд, то справа може бути в мігрені, струсі мозку, менінгіті. При цьому спостерігається і запаморочення. Прийом ліків може мати таке побічне явище, як нудота вранці. Гіпертонія також може мати подібний симптом. При сердечній недостатності або інфаркті спостерігається нудота. Хворий може гикати, стає блідим, його тривожить відчуття задухи.
Заслуговують на увагу проблеми зі щитовидною залозою, які супроводжуються не лише нудотою, але й сонливістю, швидкою стомлюваністю, збільшенням ваги при нормальному харчуванні, спостерігається погіршення пам’яті.Як бачите, причини можуть бути різними, тому негайно зверніться до лікаря за консультацією. Здавалося б, звичайна нудота вранці, але причини може мати різні – від незначних до серйозних, і без лікарської допомоги тут не обійтися.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *