Книга для побажань на весілля [draft]



Поздоровлення і побажання молодожонам в день весілля гості зазвичай вимовляють в усній формі. Проте не так давно до нас прийшов зворушливий “закордонний” звичай – книга побажань на весілля, у яку запрошені заносять напуття більше особистого характеру. Уявляєте, як приємно буде отримати таку книгу молодому подружжю? Звичайно, її можна придбати в готовому виді і вручну заповнити побажаннями для наречених.

А якщо зробити цей весільний атрибут своїми руками? Адже у такому разі ми вкладаємо у виріб частку своєї душі. Давайте спробуємо змайструвати книгу побажань на весілля своїми руками.

Оформляємо книгу побажань на весілля

Що є весільна книга побажань? Це десяток-другой порожніх листків з щільного красивого паперу, скріплених в оригінально декорованій обкладинці з твердою палітуркою. В якості матеріалу для виготовлення книги побажань можна використати звичайну теку для паперів з твердою обкладинкою.

Як оформити книгу побажань на весілля? Тут важливо враховувати основні кольори обробки весільного приміщення і декоративних елементів. Якщо урочистість організована в певному стилі (“рок-н-рол”, “квітковий”, “пляжний”), то оформлення книги побажань проводиться відповідно до весільної тематики.

Книга побажань на весілля – покроковий опис

Итак, спершу приготуємо потрібні інструменти і матеріали :

  • Ножиці, дірокол, канцелярський ніж, клей
  • Тека для паперів з твердою обкладинкою, щільний папір для обтягування поверхні книги і тонша – для внутрішніх листів
  • Декор – атласні стрічки, тасьомки, мереживо, намистини, стрази

Беремо аркуш паперу (формат А5), в якому за допомогою дірокола робимо дірки. Відміряємо з верхнього, нижнього і правого краю листа відстань 1 см, проводимо лінії і по них обрізуємо ножиком.

Потім знімаємо з внутрішньої поверхні теки тонкий шар паперу – залишаємо тільки ділянку біля затисків. У такому разі шорстка поверхня краще вбиратиме клей.

Прикладаємо теку до аркуша щільного паперу (чи шпалер) і відміряємо від краю кожної сторони по 2 см По цих “припускам” підгинатимемо папір для створення оригінальної обкладинки для нашої книги побажань. Вирізуємо по відмічених лініях. Приклеюємо папір до зовнішньої поверхні теки, а краї обкладинки завертаємо всередину і також приклеюємо.

Відрізуємо 4 атласних стрічки – довжина однієї пари 10 – 12 см, а інший – трохи більше. Перші дві стрічки приклеюємо на місці стику нижнього шару теки і паперової обкладинки, а довші – біля країв теки. З них вийдуть красиві зав’язки для книги побажань на весілля.

Тепер проводимо внутрішню “обробку” майбутньої книги – переносимо розміри обкладинки теки на аркуш паперу, вирізуємо і приклеюємо. От і все – можна приступати до декоративного оформлення книги.

Тут даємо волю власній фантазії і креативу. Для створення оригінальних композицій використовуємо стрічечки, стрази, камінчики, штучні квіти і інші декоративні елементи.

Тепер готуємо листи – підрізуємо їх за потрібним розміром, пробиваємо отвори і вставляємо в книгу.

На першій сторінці робимо красивий напис і все – наша весільна книга побажань готова!

На цих фото – книги побажань на весілля в різних варіантах:

Весільне дерево побажань

Дерево побажань є прекрасною альтернативою книзі побажань на весілля. Цей весільний атрибут сьогодні – модний тренд. Итак, вибираємо красиве гіллясте деревце (у горщику або штучне) і готуємо його до ролі “цвяха програми”.

Як гості писатимуть побажання молодожонам? Про це слід потурбуватися заздалегідь – запасаємося листочками, до яких прикріплюємо декоративні петельки або бантики. На цих листках запрошені зможуть зафіксувати найдобріші і щиріші слова молодим, які потім прикріпляються до дереву побажань. Поза сумнівом, такий атрибут надасть весільній атмосфері незвичайну “нотку” і викличе загальне захоплення.

Дерево побажань на весілля своїми руками

Матеріали і інструменти для роботи:

  • Сухі гілки, квітковий горщик або ваза, щільний картон, елементи декору (камінчики, стрази, намиста, стрічечки)
  • Клейовий пістолет, флористична піна, краска-спрей, шило

Спершу готуємо гілочки – очищаємо їх від кори і даємо висохнути. Потім наносимо фарбу в декілька шарів, кожному з яких також слід дати підсохнути. У горщику або вазі за допомогою клейового пістолета клеїмо флористичну піну. Поверхню піни покриваємо декоративними камінчиками або мохом. Важливий момент: ця конструкція має бути стійкою.

Тепер приступаємо до “створення” дерева побажань. Пофарбовані гілки встромляємо в піну, надавши нашому дереву красивої “натуральної” форми. А далі починаємо прикрашати – в справу підуть намиста, стрази, сухі квіти, стрічки і мережива.

Картки для побажань слід виготовити з щільного картону, виконавши в нім дірочки за допомогою дірокола. У отримані отвори протягуємо стрічечки або петельки. Дизайну карток також приділяємо увагу – тут будуть доречні наклеєні стрази або незвичайні візерунки. При виготовленні карток треба дотримуватися відповідності їх розміру величиною дерева.

Дерево побажань розміщуємо в зручному місці, а головне – не забуваємо покласти рядом ручки, олівці або фломастери для написання побажань. Ну і, звичайно, порожні картки.

Як виглядає дерево побажань на весілля? На фото представлені кращі композиції:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *