Фітбол для грудничка [draft]



Усі матусі хочуть, щоб їх чадо виросло найрозумнішим, найкрасивішим і розвиним. Для цього ще під час вагітності намагаються правильно харчуватися, читати книжки, слухають класичну музику, виконують фізичні вправи. Після народження постає питання, а як же підвищити активність самого малюка. Що можна робити? Чого не можна? Адже не хочеться зашкодити своїй дитині.

Як підібрати м’яч?

Передусім зверніть увагу на покриття. Потрібно, щоб воно було пружним, рука не повинна глибоко занурюватись при натисненні, без дряпаючих швів, без їдкого запаху гуми, який складно вивітрити і хімічних барвників, приємного забарвлення.
Для фітболу виготовляють спеціальні суперміцні м’ячі, це вказано на маркіровці (ABS – Anti – Burst System). Висота не більше 80 см. На такому і мама малюка зможе виконувати вправи, і дитині буде зручно. На м’яч можуть кріпитися допоміжні гумові ручки. Вони знадобляться грудничку після п’яти місяців.

Чим корисний фітбол для грудничка?

  1. Зміцнює вестибулярний апарат, хребет, розвиває рівну поставу.
  2. Підвищує рухову активність.
  3. Сприяє швидкому проходженню газів.
  4. Покращується сон, апетит, настрій.
  5. Малюк починає швидше контролювати своє тіло.
  6. Органічно розвиваються всі групи м’язів.

Коли і як треба починати займатися?

Починати можна з двох тижнів. Обмежтеся спочатку невеликим спектром основних вправ. Уся процедура не повинна тривати більше як 20 хв. Починати зарядку потрібно за годину після годування.

Як правильно займатися фітболом?

    • Покладіть грудничка животиком на м’яч, притримуйте його за спинку, гойдаючи в різні боки. Продовжуйте, поки малюкові не набридне.
    • Спочатку дайте йому звикнути до незвичайного положення. Пам’ятайте, що м’язи у нього ще занадто крихкі й непристосовані до довгих важких навантажень. Не можна тягнути за стопу і кисті, щоб не пошкодити зв’язки і спричинити появу хворобливих відчуттів. У жодному разі не можна відходити від дитини і відволікатися на розмови по телефону, прасування тощо. Час, виділений для зарядки, має бути і використаний за призначенням.
    • Друга вправа, по суті, така сама, тільки на спинці.
    • Потім переверніть знову на животик, візьміть за руки, покатайте його вперед – назад.
    • Розкладіть перед м’ячем декілька речей, які можуть зацікавити малюка і, утримуючи його за ніжки і спинку, дозвольте йому їх ловити при нахилі вперед.
    • Стоячи за спиною дитини, візьміть її за руки, злегка підводячи, покатайте.
    • Коли малюк підросте, стане перевертатися і сідати, починайте виконувати перевертання на фітболі.
    • Притримуючи його за ручки, дозвольте йому підтягнутися і сісти, потім знову лягти.

Допоміжні процедури

Ранок можна розпочати з масажу. Розімніть стопи, долоньки. Поробіть рухи руками, згинайте їх в ліктях, навхрест, у різні боки, вниз – вгору. Потім ніжки: згинайте в колінах. Переверніть на живіт, спробуйте підігнути ніжки в позу жаби, ластівки і т. д. Після масажу і зарядки на фітболі добре поплавати у ванні.

Відгуки

Оля: “Нам м’яч для фітболу подарували на місяць. Малюк нарадуватися не міг. Дуже корисна річ”. Маргарита: “У мене два хлопчики. М’яч купили запізно. Старшому було тоді три роки, а молодшому рік. Так вони тепер за нього трохи не б’ються. Думаємо другий купувати. Настя: “А ми ним майже не користувалися. Я рано вийшла на роботу і дитину віддали в ясла. Як шкода, що там не придумали ще ввести таку зарядку”.
Як приємно бачити посмішку на обличчі своєї дитини. Для цього не жаль жодних зусиль. Сподіваємося, що наші поради, дійсно, Вам допоможуть і підкажуть, як зробити свого малюка щасливим.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *