Чи можна після кесарева розтину схуднути швидко та ефективно? [draft]



Жінки, які знають не з чуток, що таке кесаревий розтин, не особливо цим щасливі. Хоч іноді і чуєш від подруг, що народжували природним способом, як поталанить, що не довелося витримувати виснажливі перейми і хворобливі пологи. Операція, наркоз у сучасних умовах проходять успішно, після оперативного втручання породілля швидко приходить у норму. Більше непокоїть рубець, що залишився, і питання, як схуднути після кесарева розтину. Однак не варто зневірятися, є способи, щоб зменшити вагу швидко та ефективно.

Прибираємо живіт: коли і як?

Починати упорядковувати свою фігуру відразу після операції не можна. Адже оперативне втручання характерно тим, що є післяопераційний період. Цей час необхідний, щоб дати оперованому прийти в норму. Приблизно через вісім тижнів організм відновлюється. Головною ознакою того, що пора приступати до фізичних навантажень, буде зникнення неприємних відчуттів і болю в області шва. Тоді і можна вирішувати, як схуднути після кесарева розтину.
Є спеціальні операції, які допоможуть втратити зайвий жир на животі. Чи треба до них вдаватия – залежить від індивідуальних обставин. Не на останньому місці матеріальні можливості, валиво брати до уваги віку і вагу. Надихають приклади деяких молодих матерів, які знайшли відповідь на запитання: “Як схуднути після кесарева розтину швидко і без допомоги пластики?”.Операція, звичайно, легкий спосіб позбавитися від живота. Проте вона криє нові проблеми:

  • перенісши дві операції, Ви будете вимушені дотримуватися тривалого відновлювального періоду;
  • больові відчуття і небезпека розходження швів не дозволять тривалий час повноцінно рухатися;
  • фізичних навантажень все одно не уникнути, інакше знову наберете вагу;
  • після пластики може порушитися, а то і зникнути зовсім таке необхідне для вигодовування малюка грудне молоко.

Тому спочатку треба випробувати всі можливі способи безопераційного позбавлення від зайвих кілограмів і тільки у разі їх безрезультатності вдаватись до радикального рішення.

Що допоможе прибрати Ваш живіт і зайву вагу?

Для того щоб прибрати, живіт треба дати стати на колишнє місце шкірі й підкачати м’язи живота. Давно відомо, що розв’язати проблему як схуднути після кесарева розтину, при грудному вигодовуванні легше. Годування грудьми сприяє позбавленню від зайвої ваги. Адже треба відмовитися від багатьох смаколиків, щоб у дитини не було діатезу. Їсти часто і малими порціями. Зайві калорії йдуть при частому прикладанні крихітки до грудей.
Для того щоб повернути пружність шкірі та м’язам, розроблені спеціальні вправи. А ось чого не можна після кесарева розтину, так це починати їх до зникнення болю у місці операційного втручання. Буде розумно розпочати з носіння бандажа. Він стане помічником при втягуванні живота і сприятиме якнайшвидшому скороченню матки. Носити бандаж слід не менше як вісім тижнів. Потім бандаж замінюють корсетом.

Особливості відновлення фігури після кесарева розтину

Після операції над швом залишається жирова складка. Її видалити складніше за все. Вже не помітний шов, а настирний валик над ним все ще є. Якщо при оперативному втручанні використали поперечний розріз з накладенням косметичного шва, правильно ушити м’язи, то  живіт не виглядатиме так жахливо. Можна швидко відновити черевний прес. Незначні навантаження почнуться вже через два дні після пологів – треба вставати, ходити, доглядати за малюком. Це зміцнює м’язи. Виконувати будь-які навантаження без бандажа – це те, що не можна робити після кесарева розтину з діастазом (розходженням прямих м’язів живота). Доведеться зачекати і з активними вправами.

Починати фізичні вправи треба за помірних навантажень. Негайно припинити їх при появі болю і неприємних відчуттів і проконсультуватися з лікарем. Гарний результат дає плавання у басейні. Контрастний душ, антицелюлітні креми допоможуть відновитися шкірі. Можна пройти курс масажу, він зніме крепатуру м’язів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *