Пігментні плями на обличчі, лікування



Корисні поради для краси. Пігментні плями на обличчі, лікування. На шкірі обличчя окрім веснянок нерідко з’являються пігментні плями. Частіше вони з’являються у жінок, ніж у чоловіків. Пігментні плями мають різну форму, величину і колір – від світло-коричневого до темно-коричневого. На обличчі плями розташовуються, як правило, симетрично у молодих людей це зони лоба, на носі і щоках, у літніх людей пігментні плями зосереджені в нижній частині лиця, на спині і на шиї. Якщо з’являються пігментні плями на обличчі – причини і лікування треба визначати виходячи зі свого загального стану. Нерідко пігментні плями з’являються при жіночих хворобах, при захворюваннях внутрішніх органів, підвищеною пігментацією часто страждають нервові і неврівноважені люди. Пігментація може бути пов’язана з шкідливим виробництвом, нестачею вітаміну С в організмі, а також з послабленням організму в результаті хронічних захворювань.

Не багато хто знає, що пігментні плями на обличчі можуть з’явитися після застосування сильно дратівливих кремів, мазей, гелів. Але, напевно, найпоширеніша причина появи пігментних плям на обличчі – сонячне світло. Під впливом ультрафіолету пігментні плями стають темнішими, тому щоб попередити їх появу, навесні і літом слід захищати шкіру обличчя від сонячних променів за допомогою сонцезахисних кремів. Якщо у Вас з’явилися пігментні плями на обличчі – причини і лікування визначить косметолог і, якщо це не природжені пігментні плями у більшості випадків їх можна видалити. Природжену пігментацію шкіри видалити складніше, оскільки природа її появи закладена генетично. Звичайно, немає нічого неможливого, остаточне рішення про те, можна видалити Ваші пігментні плями на обличчі або ні і яким способом це краще зробити, вирішить косметолог. Як правило, лікування зводиться до штучного відлущування верхнього шару шкіри.

Для цього використовують дратівливі ртутні мазі, перекис водню, маски. У домашніх умовах Ви можете спробувати вибілити плями, наклавши на шкіру обличчя яєчний білок. Збийте в піну яєчний білок і додайте до нього трохи борної кислоти і одну чайну ложку вершків. Усі складові ретельно перемішайте і змастіть отриманою масою обличчя. Залиште маску на обличчі на півгодини, потім змийте її водою. При сильно виражених пігментних плямах дуже добре допомагають примочки з 3% розчину перекису водню і нашатирного спирту. У 100 мл перекису водню додайте 1 чайну ложку нашатирного спирту. Накладаються примочки на обличчя на 15 хвилин, після примочок можна зробити масаж обличчя 2% ртутною маззю, але будьте обережні, ртутна мазь нерідко викликає алергію, перш ніж нанести її на обличчя зробіть тест цього препарату.

Якщо у Вас з’явилися великі і темні пігментні плями на обличчі слід обговорити це вже не з косметологом, а з дерматологом або терапевтом. Зазвичай такі плями з’являються, внаслідок серйозних внутрішніх захворювань або через хімічні речовини. Лікування будь-яких пігментних плям бажано проводити під спостереженням лікаря, неприпустимо самостійно застосовувати сильно діючі засоби, вони можуть сприяти ще більшому потемнінню пігментних плям. Якщо у Вас є схильність до гіперпігментації, обов’язково приймайте вітамін С. Велика кількість цього вітаміну міститься в апельсиновому соку, лимонному соку, у відварі шипшини. Організм особливо потребує цього вітаміну в зимовий період. Не варто панікувати через пігментні плями на обличчі, на сьогодні сучасна косметологія в змозі впоратися з будь-якими плямами на нашій шкірі, єдине, про що Ви повинні пам’ятати – успішне лікування залежить від правильного діагнозу, а поставити його може тільки лікар. Журнал корисних порад.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: пігментні плями на лиці, пігментні плями на обличчі

Коментарі 1 коментар

  • Особисто мені- крема з масс – маркету не помогли від пігментних плям. Ні дорогі, ні дешеві. Навіть з алі-експресу замовляла чудодійні засоби-не помогло. Оскільки я живу в Тернополі, мені знайомі порадили хорошого лікаря,який займається такою проблемою (веснушки,псоріаз,пігментні плями)і приймає на дому. Можливо комусь пригодиться- Ковальчук Сергій Федорович,098 4158515. Це не реклама,а моя особиста рекомендація, тому що лише він мені допоміг позбутися п.плям

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *