Як правильно пофарбувати стіни?



Якщо ви визначилися з вибором кольору фарби, то найважча частина ремонту позаду! Пора зайнятися самим фарбуванням, і вам, звичайно ж, хочеться, щоб робота була виконана професійно. Не хвилюйтеся! Наслідуйте вказівки і ви отримаєте результати, яким позаздрить будь-який майстер. Як пофарбувати стіни в квартирі правильно, якщо фарбуєте самостійно, вам допоможуть корисні поради нашого сайту.

Вибір фарби для фарбування стін

Латексна фарба на водній основі – найпопулярніший вибір, оскільки вона містить менше їдкої пари, швидше сохне і прибирання з нею проходить легше. Така фарба не тьмяніє і не жовтіє, вона забезпечує пофарбованій поверхні вентиляцію, що дозволяє уникнути скупчення вологи.

Фарби на масляній основі стійкіші. Їх можна наносить при низькій температурі. Таку фарбу можна наносити при повторному фарбуванні поверхні на білення або поверхні, на яких вже два чи три шари фарби. Фарби на масляній основі важче наносити, оскільки вони густіше і часто вимагають використання розчинника.

Якщо ви не упевнені в походженні старої фарби, потріть поверхню невеликою кількістю денатурованого спирту. Латексна фарба зійде, а олійна – ні. Якщо ви хочете пофарбувати латексною фарбою поверхню з масляною фарбою, то вам доведеться скористатися грунтівкою. Зовнішні стіни не рекомендується фарбувати фарбою на масляній основі по латексній фарбі. З вибором фарби для фарбування стін розібралися.

Якщо ви збираєтеся фарбувати кухню або ванну кімнату, використайте спеціальну фарбу, призначену для цих цілей. Такі фарби захищають поверхню від плісняви і вологи. Хоча така фарба і обійдеться вам дорожче, вона допоможе заощадити засоби, витрачені на боротьбу з пліснявою в майбутньому.

Як вибрати матеріал для фінальної обробки

Для фінальної обробки використайте матову, глянсову фарбу або фарбу з додаванням яєчної шкаралупи або сатину.

На матових фарбах швидше поширюється пліснява через пори, де вона може оселитися і розростатися. Глянсові фарби стійкіші і поверхню з такою фарбою легше чистити. Вони більше за стійкі до появи плям.

Проте матові фарби краще приховують недоліки. Поверхня здається гладшою. Багато матових фарб мають гарантію.

Існує категорія фарби, яка знаходиться між матовими і глянсовими фарбами. Це фарби з додаванням яєчної шкаралупи або сатину. Вони зберігаються довше, ніж матові фарби і надають кімнаті велику глибину і теплоту. Використайте правильні інструменти.

Механічні валики і фарбопульти можуть заощадити час, але їх використання не практичне для маленьких кімнат. Такі приміщення краще фарбувати традиційним способом. Для цього вам знадобитися валик, лоток і декілька щіток різної ширини для деталей. Не забудьте про захист від фарби підлоги і дверей. Підходимо до відповіді на питання як пофарбувати стіни в квартирі правильно і наступний етап – підготовка поверхні стіни перед фарбуванням.

Приготуйте поверхню стіни перед фарбуванням

Підготувати поверхню перед фарбуванням необхідно для забезпечення стійкості фарби. Недоліки, відмітини будуть видні після фарбування, якщо про їх усунення не потурбуватися заздалегідь.

Спочатку треба відсунути меблі від стін, зняти фіранки, картини, вимикачі і накрити підлогу плівкою.

Далі, якщо стіни на кухні мають залишки жиру або бруду, перед фарбуванням їх необхідно вимити гарячою водою і миючим засобом. Після цього замажте шпаклівкою усі тріщини і діри. Дайте стінам висохнути. Потім пройдіться по місцях, що зашпакльовували, наждачним папером, щоб вони стали гладкими. Глянсові поверхні теж вимагають обробки наждачним папером. Після цього витріть стіни вологою ганчіркою.

Якщо у вас тверда рука, то вам може не знадобитися захисна стрічка для країв, дверних ручок і петель. Якщо ні, обов’язково скористайтеся нею.

Там, де неможливо скористатися валиком, користуйтеся пензликом. Умочіть її у фарбу на половину і видаліть надлишки об край банки.

Валик дозволяє наносити фарбу рівномірно і швидко. Переконайтеся, що у валика відповідний ворс. Фарба має бути на усьому валику. Намалюйте букву М і зафарбуйте її в напрямі всередину.

Після фарбування ваша кімната виглядатиме чудово, а ви будете гордитися собою. Ось ми і розглянули з вами як пофарбувати стіни правильно в квартирі самостійно і майже професійно. А на заощаджені засоби можна оновити меблі в квартирі. Пробуйте фарбувати стіни самостійно, немає в цьому нічого складного.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як пофарбувати стіни, як пофарбувати стіну

Коментарі 1 коментар

  • Дякую за хорошу статтю! Згодна, що треба правильно обрати фарбу, отнещодавно для кухні брали Снєжку Кухня-Ванна, вийшло чудово, бо фарба захищає від вологи і забруднень, спеціально для таких приміщень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *