Червоні плями на шкірі, причини і лікування



Будь-які висипання на шкірі повинні насторожити вас, адже причина їх появи може бути досить серйозною. Висипання на шкірі можуть свідчити про захворювання внутрішніх органів, гормональний дисбаланс або алергію. Якщо червоні плями на тілі з’являються час від часу і самі зникають, можна припустити, що це, швидше за все, алергічна реакція організму на якийсь продукт харчування або лікарський препарат, нерідко червоні плями на тілі з’являються після початку прийому вітамінних комплексів. Досить відмовитися від прийому вітамінів, як висипання відразу проходять. Червоні плями на тілі можуть з’явитися в результаті вживання цитрусових, шоколаду, меду, горіхів. Як бачите, коли з’являються червоні плями на шкірі – причини і лікування можуть бути абсолютно різні і самому зрозуміти, чому так сталося і як з цим боротися буває досить складно. Тому для ефективного лікування все ж варто звертатися за допомогою до фахівців.

Появу плям може також спровокувати неправильне харчування. На стані нашої шкіри відбивається пристрасть до хлібобулочних виробів, смажених, гострих, копчених блюд. Якщо поява червоних плям на тілі пов’язана саме з неправильним харчуванням, досить відкоригувати свій раціон і шкіра знову стане здоровою. Якщо ви помічаєте, що після якихось стресових ситуацій або після емоційного перезбудження у вас з’являються червоні плями на шкірі – причини і лікування обов’язково треба обговорювати з неврологом. Щоб позбавитися від червоних плям в цьому випадку, треба обов’язково зміцнювати нервову систему, приймаючи заспокійливі засоби. Лікарські препарати вам повинен призначити невролог, але якщо ви з якихось причин не змогли відвідати цього фахівця, спробуйте приймати валеріану, настоянку піона, пустирник. Якщо ці препарати вам не допоможуть, можна спробувати “Персен” або “Ново-пассит”.

Стригучий лишай також проявляється у вигляді червоних плям на шкірі. Вони сверблять, і шкіра в цих місцях лущиться. Найжахливіше, що люди частенько займаються самолікуванням і починають парити ці плями, робити різні примочки, відлущувати. А це призводить до ускладнення хвороби і затягує одужання. Тому, якщо червоні висипання, що з’явилися на тілі, чухаються і лущаться, зверніться по допомогу до дерматолога. У лікуванні будь-якого шкірного захворювання важлива своєчасність, нерідко люди звертаються за допомогою, коли вже завдяки “народним рецептам” і порадам подруг і друзів зароблена екзема, тому не доводіть стан своєї шкіри до такого. Якщо у вас не стригучий лишай, а висипання пов’язані з алергічною реакцією на продукти харчування або косметичні засоби, можна водночас з лікуванням, яке вам призначив доктор, використати мазі, які допоможуть повернути вашій шкірі здоровий вид.

Однією з таких мазей є «Радевит”. Вона містить вітаміни А, D і E, завдяки яким відновлює, живить і пом’якшує шкіру, після застосування цієї мазі шкіра перестає лущитися і поступово набуває нормального кольору. Якщо ви діагностували свої червоні плями на шкірі, причини і лікування встановлені, і у вас шкірне захворювання, наприклад, псоріаз або екзема, ви можете спробувати такі лікарські препарати, як мазь “Псориатен” або “Ірикар”, її застосовують проти екземи. Ці препарати не зашкодять, тому що вони рослинного походження і їх основна функція – лікування таких ушкоджень шкіри, як лущення, набряклість, почервоніння і свербіж. Якщо ви ще не встигли відвідати лікаря і з’ясувати причину появи червоних плям на тілі, ви можете використати антигестамінний зовнішній препарат “Феністил” він заспокоює свербіж, знімає почервоніння і набряклість, він зможе полегшити ваш стан до відвідування фахівця.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: червоні плями на шкірі, червоні плями на тілі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *