Як вибрати кавоварку

Всім любителям смачної кави буде дуже корисна ця стаття, якщо Ви ще не обзавелися таким дуже корисним і маленьким пристроєм, який здатний перетворити кожен ранок на щось особливе і неймовірне. Кавоварка здатна варити дуже смачну каву, причому будь-якого сорту і виду. Звичайно ж, способи приготування у кожної моделі кавоварки різні, оскільки і швидкість роботи, але врахуйте, що кава буде набагато краща, ніж просто залити його киплячою водою в чашці. Різні кавоварки різних цінових категорій мають різні функції і здатні варити різні типи кави. Ми постараємося, загалом, розповісти про те, на які характеристики кавоварок треба обертати при купівлі. Дуже важливо не помилитися з купівлею такої речі.

Кавоварка, яку вибрати?

Є різні види моделей такої техніки, а одним з найпопулярніших є кавоварка, зроблена за типом “Французький прес”. Така модель кавоварки здатна відмінно зберігати тепло, віна зроблена з тонкого і міцного скла. Також в такій техніці є спеціальний фільтр і поршень. Нижня частина пристрою з’єднується спеціальним фільтром у вигляді сітки. Такі кавоварки мають свої плюси і мінуси. Ну, по-перше, кава готується дуже швидко, великий тиск сприяє якісному приготуванню всіх типів напоїв. У кавоварку треба додати мелений порошок напою, тому заливають всі окропом. Далі чекаємо не більше п’яти хвилин, але якщо Ваші смакові дані особливі, тоді можете зачекати трохи довше. Потім поршень треба опустити вниз, а все для того, щоб провести швидку фільтрацію напою. Готова кава залишається на самому дні. Перевага такого виду кавоварок ще полягає в тому, що немає необхідності мати при собі мережу електрики. Це може рятувати іноді, але Ви ще і економитимете на електриці.

Гріти воду можна буде в чому завгодно, навіть в поході або пікніку, це дає можливість використати пристрій у будь-якому місці світу, навіть на Евересті можна було б попити смачної кави. В основному такі кавоварки не дуже громіздкі і досить легкі, щоб їх можна було тягати за собою. Тому врахуйте цей варіант при виборі. Також є такий тип кавоварок, як фільтраційний. Інші ще називають її краплинною, а все із-за того, як вона працює. Такий пристрій має нагрівальний контур, через який проходитиме холодна вода, після чого почне нагріватися до необхідної температури. Це буде 90 градусів, тобто температура кипіння води. Потім краплі води поступово почнуть стікати у фільтр, де знаходяться мелені зерна. Поступово вода вбирає в себе аромат кави, потім же вона починає скупчуватися в посудині.

Такий спосіб приготування дозволяє отримати дуже насичений і неповторний смак кави. Американці дуже люблять готувати свій улюблений напій для веселого ранку у такий спосіб. Наступний вид кавоварок називають експрессо. Такі моделі здатні готувати смачну каву за допомогою найвищого тиску пари, але врахуйте, що для приготування такої кави потрібний спеціальний вид помелу “експрессо”. Такий помел дуже великий, а його приготування вимагає особливих знань, зерна за спеціальною технологією заздалегідь смажать на повільному вогні. За допомогою такої машинки можна легко і швидко зварити такі напої: капучіно, кава, моккачіно і багато іншого. На каві залишатиметься легка пінка молочного кольору. Ви можете додати трішки молока, для цього треба заздалегідь активувати режим під назвою “пара”. Далі трубку кавоварки треба опустити в ємність, де знаходиться молоко. Воно буде оброблено найвищим тиском пари, що допоможе зробити легку, пухнасту пінку на напої.

Вартість такого виду машин буде досить пристойна. Але в основному вона безпосередньо залежатиме від потужності пристрою, а точніше від тиску, який може видавати кавоварка на максимум. Також при виборі експрессо треба буде прийняти інші корисні функції. Багато моделей мають захист від витоків, а також управляти ними дуже зручно на будь-якому етапі приготування напою, за допомогою кнопок управління на корпусі пристрою. Як не дивно, дешеві кавоварки наливатимуть напій дуже нерівномірно і неякісно, в один кухоль він наливатиметься повільніше, ніж в інший або щось подібне. Тому, для рівномірного приготування кави відразу для декількох особин краще взяти дорожчу модель, не варто економити на своїх нервах. Як вибрати кавоварку для будинку за технічними характеристиками? Так на які ж основні параметри треба дивитися, коли збираєтеся вибрати кавоварку для домашнього використання?

Ми постаралися викласти все як можна зрозуміліше у вигляді списку:

Температура. Від цього параметра залежатиме те, скільки часу піде на приготування того або іншого напою. Безпека роботи кавоварки також трохи залежить від цієї технічної характеристики. Вода повинна нагріватися швидко і досягати температури 90-100 градусів за певний час. Паровий тиск має бути не менше 15 панів, якщо ви хочете отримати по-справжньому смачний і приємний за ароматом напій. Ріжок машинки повинен постійно працювати при тиску не менше 8 панів.

Потужність пристрою – це та, кількість енергії, яку споживатиме він за годину. Мінімальна номінальна потужність для якісного результату – 1000 Ват. Звичайно, краще буде, якщо Ви знайдете недорогу і брендову кавоварку з потужністю 1500-2000 Ват.

Матеріал також немало важливий, як параметр, на який треба звертати увагу при виборі такого роду техніки. Ідеально буде, якщо Ви обзаведетеся машинкою з металевим ріжком, кава в нім збереже всі свої смакові якості. Дешеві моделі з пластика не гідні поваги і вибору.

Приготування капучіно – це функція, яка буде дуже важлива при купівлі експрессо. У комплекті з такою кавоваркою має бути спеціальна насадка, яка допоможе збивати молоко. Краще буде, якщо буде автоматична насадка. Адже ручна робота забере дуже багато часу і зусиль.

Використання чалда. Це також корисна функція, яка дозволить використати фасовану каву. Насправді чалда – це така упаковка з меленою і смаженою кавою, яка спресована. Важить така упаковка приблизно 7 грам. Фасована кава дуже дорога, тому і модель, яка може справлятися з такими завданнями також буде набагато дорожча за свої аналоги. Вдалої Вам покупки і нехай кава говоритиме Вам приємного ранку щодня!

поради при купівлі кавоварки

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *