Актуальність віконних грат в наші дні

Віконні грати це одна з основних мір захисту Вашого будинку, будь то квартира або заміський будинок. Вони захистять Вашу квартиру від зовнішнього проникнення не залежно від висоти поверху. Багато хто думає, що віконні грати на високих поверхах, це даремна витрата грошей, проте це не так, тому що навіть на верхніх поверхах зловмисникам не складе труднощів пробратися в квартиру через балкон, або дах. Якщо раніше віконні грати були шматками арматури, закріпленими на вікні, то у наш час віконні грати це справжній витвір мистецтва.

Природно можна встановити сучасну сигналізацію, але навіть вона не дає такої гарантії захисту як віконні грати. Актуальність віконних ґрат в наші дні досить висока. Найважливіший критерій при виборі ґрат це їх міцність, якщо на їх красі можна заощадити, то на міцності економити явно не варто.

Усі види ґрат діляться на зварні і ковані. Для зварних ґрат застосовують різні види профілі: незграбний, квадратний, круглий. Оптимальним вибором є квадратний профіль, він легко приварюється до вікон і красиво виглядає. Але найнадійнішими, красивішими і витонченішими являються грати, чия сталь добре загартована. Проте, ковані грати досить дорогі, оскільки процес гартування сталі досить складний. Загартована сталь погано піддається потрібному формуванню і вимагає не малих зусиль майстрів.

Віконні грати встановлюються як зовні, так і усередині приміщення. Якщо ми говоримо про внутрішнє кріплення, то тут зміцнення ведеться по усьому периметру вікна. Частіше такі грати встановлюють між рамами. Особливою гарантією виступають кілки, які забиті в торці отвору, до яких в подальшому приварюються грати. З ґратами закріпленими зовні поступають інакше. Самі грати дещо більше вікна, в стіни забиваються штирі, за розміром однакові завтовшки стіни, і до цих штирів також приварюються грати.

Часто віконні грати виготовляють відразу з невеликими замками, робиться це з міркувань правил пожежної безпеки. Окрім того що, ковані грати особливо міцні, вони ще є художньою цінністю, оскільки особливо елегантно і в той же час надійно виглядають на вікнах. Їх можна зробити, за бажанням замовника, будь-якого виду і складності.

Отже, віконні грати дозволять Вам зберегти майно і нададуть додатковий шарм Вашому житлу.

виды грат на окна, заказати грати віконні

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *