Як привести себе в хорошу фізичну форму?

Людина, повністю задоволена своєю фізичною формою, – рідкісний екземпляр. Навіть, спортсмени знаходять вади у своїх ідеальних фігурах, постійно піднімаючи планку досконалості. А що вже говорити про людей, далеких від спорту, ведуть малорухомий спосіб життя і не занадто акцентують свою увагу на правильному харчуванні?! Зайві кілограми, горезвісний целюліт, перепочинок, що виникає вже навіть не від бігу, а від простої ходьби. Досить! Пора приступати до рішучих дій. Але, щоб активний і правильний спосіб життя став нормою, а не сумним спогадом про те “як я починав (а), але потім кинув (а).”, не треба різких рухів: привчати свій організм до усього нового треба поступово. Наприклад, так: вирішіть для себе, яким чином проходитимуть зайняття спортом – в спеціалізованих фітнес-центрах або в домашніх умовах. Приймаючи таке рішення, треба зважити все “за і проти”, врахувавши при цьому силу своєї мотивації і наполегливості.

Займатися удома, звичайно, вигідніше і зручніше, але з іншого боку – безконтрольна жалість до себе і лінь можуть завадити реалізації намірів. Якщо вибір зроблений на користь фітнес-центра, то справа залишається за малим – вибрати його, оформити абонемент і приступити до зайняття.

Домашні тренування вимагають іншої підготовки. Не поспішайте купувати всілякі дорогі пристосування для тренувань у будинку: купити тренажер в Москві Ви завжди встигнете. Спочатку треба привчити себе до нового способу життя. Інакше куплені тренажери можуть стати не більше ніж прекрасними вішалками для одягу. Вибираємо певний час впродовж дня, який приділятимемо спорту.

Для “жайворонків” це може бути ранок, для “сов” – день або вечір. В принципі це не важливо, головне, щоб в розпорядку дня був виділений для тренувань час. Починати треба з легких вправ. Виконуємо їх не до повної знемоги, а до появи інтенсивного почуття втоми. Різка несподівана напруга для м’язів може стати великим стресом, що закінчиться повною відсутністю бажання займатися спортом найближчим часом. Коли тренування стануть більш-менш звичними, можна купити обважнювачі для рук і ніг. Такі пристосування дозволяють коригувати навантаження і ускладнювати поставлені перед організмом завдання. Одночасно з тренуваннями, слід переглянути систему харчування. Особливо, якщо причиною невдоволення своєю фізичною формою стала надмірна вага. Не йдеться про голодування – ні в якому разі! Більше води (від 2-х літрів в день), виключення борошняної і жирної їжі, використання в раціоні білкових продуктів, а також фруктів і овочів.

Не варто забувати і про дотримання режиму дня. Сон має бути повноцінним – недосипання є одним з головних ворогів схуднення. Коли спорт стане невід’ємною частиною життя, можна зайнятися вибором тренажера. Оптимальним варіантом є велотренажери для будинку. Вони компактні, завдяки чому не займають багато місця у будинку, функціональні, дозволяють тренувати різні групи м’язів і є найбільш безпечними тренажерами, в плані відсутності негативного впливу на окремі органи і частини тіла.

Як привести себе в хорошу фізичну форму

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *