Як вибрати норкову шубу

Розкішна норкова шуба у всі часи була еталоном елегантності і шику і служила свого роду показником високого статусу своєї власниці. Перший пік моди на цей хутряний виріб припав на шестидесяті роки двадцятого століття. Саме у той час дизайнери почали всіляко експериментувати з дизайном, забарвленням і фасоном, обробляючи норковим хутром жакети, манто і навіть спідниці. Проте істинною королевою як і раніше залишалася норкова шуба. У восьмидесятих роках з подачі відомого дизайнера Майкла Корі мода на норку повертається, ставши доступнішою для різних верств населення. З тієї пори багато води витекло, але норкові шуби не виходять з моди і зараз.

Проте, з розвитком технологій стало легше підробити це цінне хутро. З цієї причини первинним завданням кожного потенційного покупця є не попастися на вудку шахраїв і вибрати якісну норкову шубу. Головні секрети того, як правильно вибрати норкову шубу, ми розкриємо в цій статті.

Як вибрати фасон норкової шуби

Передусім, давайте поговоримо про те, як вибрати фасон норкової шуби. Зробити це легко тільки на перший погляд, але з нашою допомогою ви впораєтеся.

На стрункій і високій жінці відмінно буде виглядати абсолютно будь-яка шуба, коротка або довга. Мініатюрним панночкам ми б рекомендували відмовитися від занадто пишних і довгих силуетів – в такій шубі дівчина просто “загубиться”.

Безумовно, вирішальним моментом у виборі шуби стане її примірка. Запам’ятайте: скромність і сором’язливість – ця не та якість, яку треба демонструвати, знаходячись в салоні шуб. Не соромтеся приміряти нехай навіть кожну шубу в хутряному салоні. Можливо, робити це доведеться неодноразово, по другому і третьому колу.

Приміряючи шубу, зверніть увагу на своє відображення в дзеркалі, на те, наскільки вам комфортно в цьому розкішному одіянні. У “вашій” шубі вам має бути максимальне комфортно, і ви навіть не захочете її знімати. При цьому норкова шуба не має бути занадто важкою або навпаки занадто легкою. Приміряйте кожну модель не менше трьох хвилин. Цього відрізку часу повинно бути досить для того, щоб зрозуміти, підходить вам цей виріб або краще перейти до наступної моделі. Визначившись з фасоном і моделлю, вирушайте додому. Як то кажуть, щоб прийняти вірне рішення, потрібно з ним “переспати”. Наступного дня повертайтеся в салон шуб, прихопивши з собою чоловіка або кохану молоду людину, маму або сестру(від послуг нерозлучної подружки в даному випадку краще відмовитися).

Як вибрати норкову шубу – поради експертів

Якісне натуральне хутро не боїться вологи, має відмінну зносостійкість і хороші теплозахисні властивості. Проте тут дуже багато залежить від сумлінності виробника. Уважність, обачність і ще раз уважність – ось головні секрети, вибору якісної норкової шуби. При виборі хутряного виробу завжди керуйтеся цим правилом і пам’ятаєте, що вибір – він є завжди, а тому головне – знайти самий кращий варіант, а не купувати перший хутряний виріб, що попався.

Як показує практика, вітчизняний виробник не завжди відповідально підходить до питання виробництва якісного виробу на відміну, наприклад від європейських фірм-виробників Тому ідеальний варіант, звичайно, – придбати норкову шубу імпортного виробника. Проте тут існує одне “але”: обійдеться така шубка набагато дорожче.

Якщо в силу фінансових або якихось інших міркувань ви зважитеся на хутряний виріб місцевого виробництва, придбавайте норкову шубу виключно у фірмових магазинах, стороною обходячи місцеві ринки, оскільки виключити підробку в даній випадку буде украй складно. І ще одна порада, як купити хорошу норкову шубу, – у незалежності від того, можете ви дозволити собі дизайнерське рішення або ні, орієнтуйтеся на максимальну суму, яку ви готові викласти за купівлю. Шкодувати про подібну марнотратстві вам точно не припаде, оскільки шубка прослужить вам не один рік. Value for money, як говорять американці.

Проведіть рукою по хутру. Якщо воно високої якості, хутро буде шовковистим і м’яким на дотик. Обов’язково зверніть увагу на підшерсток: чим він густіший, тим тепліше вам буде в цій шубі холодної зими.

Приділіть увагу кольору виробу: дуже темне або навіть чорне хутро свідчить про те, що хутро старе. М’яке, світле, блискуче -, навпаки, говорять про те, що шуба виготовлена з якісної норки.

Як правило, купуючи ту або іншу річ, жінки орієнтуються на співвідношення “ціна-якість”, віддаючи переваги саме ціновому критерію, оскільки підробки виглядають іноді досить солідно. Проте, усі недоліки і вади такої шубки стануть очевидні вже в перший сезон насіння виробу, тоді як натуральне хутро вірою і правдою прослужить своїй хазяйці не один, а усі п’ять сезонів.

Хутро – головний критерій якості норкової шуби

Для того, щоб виріб з норки не один сезон радував око, особливу увагу слід приділити хутру. Якщо ви хочете вибрати норкову шубу, яка зможе похвалитися досить високим терміном її експлуатації, вашою першою дією повинне стати пощипування волоса. Якщо ви випадково “знімете” пух або навіть волоски, краще відмовитися від купівлі цього виробу, оскільки менш через сезон така шубка стане схожа на новорічну ялинку, що обсипалася.

Якщо ви зважилися на купівлю забарвленого хутряного виробу і не знаєте, як правильно вибрати норкову шубу в даній випадку, наші рекомендації припадуть дуже до речі. Щоб перевірити якість такого хутра, озбройтеся звичайною носовою хусткою, краще білого кольору, і проведіть їм по хутру. Робіть це різко, інтенсивно. Якщо після ваших маніпуляцій на хустці залишиться фарба, така норка явно низької якості і від її придбання краще відмовитися, щоб не “потекти” фарбою від першого ж снігу.

Найбільш поширені дефекти хутряних виробів:

Вигорання, нерівність або вицвітання кольору вироби з хутра, помітні потертості, – усе це ясно свідчить про те, що для пошиття шуби було використано старе хутро.

Злипле хутро говорить про недотримання належних технологій при виготовленні або зберіганні виробу. Якщо провести рукою по натуральному хутру, волос відразу ж придбає свою первинну форму. Плями іржі є одним з найпоширеніших дефектів виробів з хутра. Причому, вивести їх не візьметься жодна професійна хімчистка. Якість норки можна перевірити, просто зваживши виріб на руці: натуральна шуба буде важча за підробку. Але цілком покладатися на свої відчуття ми б все ж не рекомендували. Якщо продавець стверджує, що шуба виготовлена з цілих шкур, але ціна виробу явно занижена, перед вами підробка.

І остання порада, як вибрати норкову шубу правильно, – уважно огляньте виріб зсередини. Саме там частенько “ховаються” усі ознаки підробки. Уважно огляньте підкладку і усі шви. Вони не мають бути видні і тим більше не повинні розходитися.

Тепер для вас не існує секрету в тому, як вибрати якісну норкову шубу. Вдалих покупок!   

норкові шуби, експерт по норкових шубах львыв, які модні норкові шуби, де краще купити норкову шубу у Львові, критерії якісної норкової шуби

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *