Як зробити вироби з фоамирана своїми руками : майстер-класи з покроковими фото [draft]



Останнім часом придумана величезна кількість нових матеріалів для створення виробів своїми руками, і одним з таких виступає фоамиран, який також називають фоамом, пластичною або штучною замшею. Завдяки своїй вспененной і пластичній структурі інноваційний матеріал неймовірно податливий і зручний в роботі. З нього можна зробити різні вироби: аплікації, прикраси, елементи декору. Проте особливо красивими виходять вироби з фоамирана у вигляді кольорів: піонів, маків, троянд, крокусів, пуансеттии, хризантеми. Якщо використати готові схеми і запропоновані майстер-класи з фото, то зробити вироби з фоамирана власними руками в домашніх умовах не склад праці навіть початкуючим і дітям.

Пуансеттия з фоамирана

Неймовірно красивою і чарівною виходить квітка пуансеттия, створений своїми руками на основі фоамирана. Різдвяна зірка, як він також називається, виходить вражаюче реалістичною.

Необхідні матеріали

Для виготовлення цього відносно простого виробу з фоамирана потрібно буде використати ось такий набір пристосувань і матеріалів :

  • ножиці;
  • червоний іранський фоамиран;
  • тичинки золотистого відтінку (3 штуки);
  • зелений іранський фоамиран;
  • праска;
  • шило;
  • клейовий пістолет із стержнем;
  • подвійний молд (лист дикої троянди).

Покроковий майстер-клас по створенню пуансеттии з фоамирана

Зробити цей простий виріб з фоамирана своїми руками у вигляді різдвяної зірки, використовуючи всього 2 відтінки фоамирана і мінімальний набір інших пристосувань, зможуть навіть початкуючі і дітки. Для цього можна використати покроковий МК, представлений нижче.

  1. Береться шаблон. На його основі з фоама потрібно вирізувати деталі. З червоної пластичної замші повинно вийде 7 фрагментів. Із зеленого фоамирана потрібно вирізувати 12 елементів. На цьому ж етапі умільцям варто відразу ж зайнятися вирізкою підклеювання. Це буде круг. Оптимальний діаметр деталі складає 25 мм

  1. Коли усі пелюстки для майбутньої різдвяної зірки будуть вирізані, потрібно буде надати заготівлям відповідну фактуру. Для цього рекомендується використати двосторонній молд. По черзі кожен листочок потрібно нагрівати праскою в течію буквально 5 секунд. Фрагмент тут же придавлюється так званою кришечкою. Витримати деталь з фоамирана потрібно ще 5 секунд. Як правило, цієї кількості часу виявляється більш ніж достатнім для формування рельєфу пелюсток і охолодження фрагмента.

  1. Коли усі деталі підготовлені, можна сміливо, без зайвих зволікань приступати до формування пуансеттии. Для цього спершу варто узяти заготівлі зеленого кольору. Ці пелюстки слід накладати один на інший. В результаті повинен вийти фрагмент з шести зелених листочків.

  1. Отримана об’ємна заготівля для виробу з фоамирана перевертається. До неї за допомогою клейового пістолета потрібно буде прикріпити решту 6 деталей з фоамирана зеленого кольору. Щоб квітка виглядала об’ємною, пишною, красивою, слід вклеювати ці деталі між вже закріпленими пелюстками першого рядка.

  1. Далі шилом або товстим дротом треба зробити отвір в центральній частині квітки. Діаметр отвору не повинен перевищувати 1.5 мм

  1. Тичинки золотистого кольору потрібно скласти навпіл. Потім вони обов’язково склеюються. Далі потрібно буде зафіксувати червоні пелюстки штучної пуансеттии. Їх потрібно кріпити так, щоб отвір не був закритий.

  1. У отвір, що залишився, потрібно вставити тичинки.

  1. Зайва довжина цього виду декору зрізується ножицями. Кінчики потрібно буде підігнути і закріпити клеєм. Але пам’ятаєте, що це робиться з оборотного боку квітки.

  1. Тепер треба виконати підклеювання. Для цього круг фіксується на задню частину штучної пуансеттии з фоамирана якраз так, щоб приховати місце кріплення тичинок.

На замітку! Залишається червоний листок, який потрібно розрізати на 3 частини. Ці елементи потрібно буде закріпити поряд з тичинками, але на самі червоні пелюстки.

Ось і готова чудова пуансеттия з фоамирана. Діаметр готового виробу вийде від 10 до 12 см

Крокуси з фоамирана

Незвично красиво і стильно виглядає вироби з фоамирана у вигляді букета крокусів. Такий букет стане відмінною интерьерним прикрасою і може послужити чудовим подарунком в стилі hand – made. А якщо в якості основного матеріалу використати блискучий фоамиран, то можна отримати чудовий подарунок на Новий рік або інше свято.

Необхідні матеріали і інструменти

Щоб зробити яскраві і стильні крокуси своїми руками, потрібний досить великий набір матеріалів і інструментів. Цей виріб з фоамирана зажадає від вас ось таких матеріалів і інструментів :

  • лінійка;
  • викрійка;
  • ножиці;
  • фіолетовий, білий, жовтий і зелений фоамиран;
  • тейп-стрічка;
  • клейовий пістолет;
  • тичинки;
  • флористичний дріт;
  • праска;
  • шпага;
  • невеликий шматочок гофрованого паперу;
  • вологі серветки без змісту спирту;
  • суха пастель жовтого і зеленого кольорів.

Покроковий майстер-клас по створення крокусів з фоамирана

Використовуючи покрокове керівництво, зробити виріб буде зовсім нескладно: цей виріб з фоамирана доступний навіть для дітей. А процес захопить вас настільки, що ви неодмінно захочете освоїти і інший МК.

  1. Итак, створити такі вироби з фоамирана за допомогою майстер-класу просто. Насамперед потрібно створити викрійку пелюстки.

  1. Шаблон накладається на фоамиран і обводиться по контуру шпагою.

  1. Деталі вирізуються. Для виготовлення одного крокусу з пластичної замші потрібно 6 пелюсток.

  1. Нагрівається праска. До нього прикладається фрагмент з фоама і відразу ж притискається до гофрованого паперу, щоб віддрукувалася контури.

На замітку! Обробляти слід тільки лицьову сторону деталі.

  1. У білих пелюсток потрібно затонировать підстави. Для цього використовуються сухі пастельки і вологі серветки.

  1. Від шматка жовтої замші потрібно відрізувати деталь прямокутної форми. Її довжина повинна складати 3.5 см, а ширину – 2 см По вузькій стороні фрагмент ріжеться бахромою.

  1. Далі потрібно відрізувати 12 см флористичного дроту. До неї приклеюється товкачик. Пальцями підкручування бахрома.

  1. До отриманого товкачика слід прикріпити 3 тичинки. Їх треба розподілити рівномірно. Вони повинні розташуватися навколо товкачика.

  1. Тепер треба сформувати бутон крокусу. Як вже говорилося вище, кожна квіточка складається з 6 елементів. Це 3 зовнішніх і 3 внутрішніх пелюстки. Спершу потрібно наклеїти внутрішні фрагменти.

  1. Далі створювати такі вироби з фоамирана на ПК не менш просто. Потім в шаховому порядку розташовуються лицьові пелюстки. Їх потрібно буде вклеювати між елементами першого ряду. Краєчки пелюсток рекомендується підклеювати один до одного.

Зверніть увагу! Наслідуючи такий принцип потрібно буде зробити і інші крокуси.

  1. Починаючи з бутона, стебло потрібно буде обмотати тейп-лентой відповідного кольору.

  1. Потім потрібно буде зробити листя. Для цього нам потрібний зелений фоамиран. З цього матеріалу слід вирізувати прямокутну фігуру із сторонами 13 на 1.5 см Деталі розрізає на 2 частини по діагоналі. Фрагменти потрібно нагрівати на прасці.

  1. Потім листя відразу ж згинається навпіл уподовж.

  1. До кожної квітки з фоамирана потрібно прикріпити по 2 листочки.

  1. У такий спосіб формуються інші крокуси.

  1. Оформити їх можна у вигляді пишного і яскравого букета.

От і все!

Розкішний червоний мак з фоамирана

Неймовірно розкішним виходить червоний мак з фоама. Такой вишукана і помітна квітка може стати не лише частиною букета, але і гідно прикрасити аксесуари, сумки, головні убори, шпильки.

Необхідні матеріали

Щоб зробити розкішний штучний мак, потрібно буде використати ось такі інструменти і матеріали :

  • шматочок фольги;
  • червоний, чорний, зелений фоамиран;
  • губка для тонування;
  • фігурні і звичайні ножиці;
  • червона і біла акрилова фарба;
  • прості нитки;
  • праска;
  • пастель яскрава;
  • шпага;
  • клей;
  • флокс-пудра.

Покроковий майстер-клас по створенню червоного маку з фоамирана

Якщо ви ніколи раніше не займалися таким видом творчості, не переживайте. Запропонована покрокова інструкція з фото допоможе вам отримати вишуканий і неймовірно красивий виріб з фоамирана.

  1. Відразу ж потрібно буде намалювати паперові викрійки. Треба зробити 4 великі шаблони 7,5*5,5 см і 4 маленьких – 5,5*4,5 см Вони накладаються на червоний фоамиран. Вирізується від 8 до 16 заготівель, залежно від того, наскільки пишний ви хочете зробити мак.

  1. З чорного фоамирана потрібно вирізувати смужку. По одній довгій стороні її потрібно буде изрезать, як бахрому.

  1. З фольги потрібно скачати кульку. Оптимальний діаметр цього фрагмента складає 2 см

  1. Далі знадобиться злегка затонировать пелюстки. Зробити це необхідно виключно із зовнішнього боку і не повністю. Губкою потрібно пройти тільки основу фрагментів.

  1. Усі гострі кути отриманих заготівель з пластичної сучасної замші зі вспененного сировини слід закруглювати за допомогою фігурних ножиць.

  1. Потім варто знову узяти в руки губку для тонування. Вона трохи умочує у білу акрилову фарбу. Нижня частина пелюстки трохи обробляється цим кольором, щоб вийшов ефект припиленности.

  1. Далі треба узяти фоамиран зеленого кольору. З нього потрібно буде вирізувати круг. У центральну частину цієї деталі необхідно викласти кульку з фольги. Це основа макової голівки. Кульку слід перев’язати ниткою дуже щільно, як на фото нижче.

  1. Частина нитки, що залишилася, в обов’язковому порядку зрізується. Кінчики потрібно вивернути і підклеїти.

На замітку! Отримана серединка тонується спершу червоною, а поверх неї – ще і білою фарбою.

  1. Приклеюється бахрома.

  1. Пелюстки маку потрібно нагрівати на прасці. Поки деталі ще залишаються теплими, їх потрібно буде згорнути гармошкою, трохи перекрутити, а потім ще і витягнути серединку. У такий спосіб обробляються усі пелюстки для червоного маку з фоамирана.

  1. Бахрома трохи забарвлюється білим. Потім приклеюються внахлест пелюстки. Самостійно формуйте ряди і враховуйте, що в кожному з них повинно бути по 4 пелюстки.

  1. Потім трохи нижче першого ряду фіксуються клеєм великі пелюстки. Від першого ряду потрібно відступити близько 2 мм Деталі теж фіксуються внахлест.

  1. Потім з використанням запропонованого шаблону слід вирізувати листя із зеленої замші. Шпагою на них робиться фактура. Можна трохи затонировать їх фарбою і обох сторін і губкою розтушувати.

  1. Листя слід злегка посипати флокс-пудрой. Залишається їх тільки приклеїти до бутона.

Ось і готовий наш розкішний і неперевершений червоний мак з фоамирана! Виявляється, зробити його своїми рукаи не так складно, як може здатися на початку.

Відео-інструкції

Щоб початківцем було простіше робити квіти з фоамирана своїми руками, варто розпочати з простих дитячих виробів і скористатися не схемами виготовлення, а детальнішими відео-підказками і майстер-класами. Багато виробів з фоамирана для початківців зробити виявляться нескладними:


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: зробити виріб своими руками 10 клас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *