Як намалювати метелика олівцем: поетапно [draft]



Щоб зрозуміти, як намалювати красивого метелика олівцем поетапно, не обов’язково бути художником. Роблячи малюнок, ви порхающихне хочете отримати товсту гусеницю з крилами в кружечок? Тоді ця стаття буде вам корисна. На очах здивованої дитини лінії на папері поетапно перетворюватимуться на красивого метелика.

Поетапне малювання метелика олівцем

Немов живі квіти літають метелики влітку над зеленими лужками і міськими клумбами. Дитина із захопленням дивиться на красунь, а прийшовши додому, намагається зображувати їх на папері олівцем самостійно. Після декількох невдалих спроб малюк просить вашої допомоги.
Як намалювати красивого метелика? Це, здається, дуже просто зробити, але малюнок, далекий від оригіналу, не задовольнить вашого допитливого дошкільника. Гусеницю з двома кружечками замість крилець він намалює і сам. Дитина з надією дивиться на вас, і чекає дива. Спробуйте наслідувати просту покрокову інструкцію, щоб відчути себе справжнім художником.Нижче представлений опис, як намалювати метелика олівцем поетапно:
Крок 1. Спочатку роблять розмітку листа. Проводять простим олівцем тонку вертикальну лінію. Малюють тулуб метелика, так щоб лінія проходила рівно посередині зображення: вгорі голову, потім груди і черевце.
Крок 2. Для крил треба намалювати олівцем дві симетричні лінії, що відходять від нижньої частини грудей метелика горизонтально в обидві сторони. Упоперек черевця малюють дуги, роблячи його смугастим. Скоро у метелика з’являться крильця, і вона стане зовсім як справжня.Крок 3. Далі малюють олівцем симетричні полукружья нижніх крил метелика. Для верхніх крилець домальовували від основних горизонтальних ліній два промені, що йдуть вгору. На голові метелика малюють маленькі риски – це будуть вусики.
Крок 4. Тепер можна повністю намалювати верхні крила, з’єднавши дугами верхні точки променів з основою голови. Щоб перевірити, наскільки симетрично вдалося намалювати нижні крильця, проводять по обидві сторони від тулуба метелика два промені, що йдуть вниз під однаковим кутом. Усі нерівності малюнка підправляють за допомогою гумки і олівця.Крок 5. Закінчують малювати поетапно, прикрашаючи метелика по своєму бажанню. Стирають зайву розмітку на тулубі, яка допомагала створити симетричний малюнок. Краї крил роблять округлішими і рельєфними. Промальовували великі очки і загнуті вусики олівцем.
Підглянути красивий візерунок на крильцях метелика можна в природі або намалювати самостійно.

На замітку! Важливо стежити, щоб малюнок був симетричним на правому і лівому крилі.

Учені вважають, що 100 тис. описаних видів лускокрилих – це тільки половина існуючих на Землі. Інша половина прекрасних метеликів, невідома людині, цілком може бути схожою на того метелика, якого ви захочете намалювати.
Найцікавіше в малюванні метелика олівцем поетапно – ця велика різноманітність варіантів. Прекрасні метелики відрізняються не лише візерунками на крилах, але і формою – у мілі, капустянки і махаона вони різні по контурах і розмірі. Метелик може летіти, сидіти на красивій квітці або пурхати на аркуші паперу в різноколірному хороводі. Таке малювання – ця прекрасна вправа для розвитку дитячої фантазії. Ви вчинили диво – допомогли намалювати малюкові метелика поетапно олівцем, а тепер не заважайте його подальшій творчості.

Відео для дітей як намалювати красивого метелика

Ще одна цікава ідея про те, як намалювати справжнього метелика поетапно, не користуючись розміткою листа. Якщо не вийде з першого разу – не переживайте. Маючи деякий досвід в малюванні, можна побачити усі пропорції на око, створювати малюнок швидко і легко, як на цьому відео.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: поетапне малювання метелика 2 клас, як замальовувати метелик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *