В’яжемо шапку з бородою спицями і гачком [draft]



Людській фантазії немає меж. Це стосується всього, в тому числі дизайну головних уборів. Цієї зими на піку популярності виявилася шапка з бородою для чоловіків. Цей доволі дивний зовні винахід, відмінно виконує свої функції – захищає обличчя від холоду і зимових морозів. Таку шапку необов’язково купувати, її можна зробити самостійно. Вона, напевно, стане найоригінальнішою, а також корисним подарунком коханому чоловікові.

Як зв’язати шапку з бородою?

В’язати таку шапку можна спицями і гачком. Ми розповімо про два способи, так що Ви зможете вибрати зручний для себе. Перед тим як приступити до роботи, важливо дізнатись про декілька деталей.

Передусім Вам знадобиться об’ємна пряжа. Так Ви зможете добитися стильного зовнішнього вигляду. Деякі майстрині радять використати мікс із ниток: тонкої, вовняної, і об’ємної, акрилової.

Важливо, щоб спиці або гачок підходили до вибраної Вами пряжі. Це означає, що вони мають бути трохи товще, десь на 1-1,5 мм.

Як зв’язати бороду спицями?

Вам знадобиться:

  • 100 г об’ємної пряжі;
  • спиці;
  • трохи терпіння.

В’язати шапку-бороду краще згори донизу. Для того щоб почати, наберіть на спицю 65 петель. Вони не мають бути занадто тугими, краще повітряними.

Перший рядок петель пров’яжіть без накида стовпчиком. Другий рядок починаємо чергувати: стовпчик з накидом і стовпчик без накида. Дуже важливо на цьому етапі не забути про місце для рота. Вже в другому ряду для нього потрібно залишити місце. Щоб все було ідеально прикладіть своє в’язання до рота коханого чоловіка. Якщо ж Ви готуєте сюрприз, то доведеться згадувати самостійно.

Примітка. Не забудьте відрізати ниточку перед першим куточком рота і прив’язати її на другому. Так дов’яжіть рядок до кінця.

На цьому етапі потрібно перевернути в’язання і продовжувати працювати, пров’язуючи пряжу стовпчиками без накида. Так потрібно робити до прорізу для рота. Щойно Ви дійшли до нього, наберіть петлі. Їх кількість має відповідати розміру прорізу і пров’яжіть їх стовпчиками без накида.

Наступні декілька рядків чергуватимемо. Спочатку в’яжемо рядок, чергуючи стовпчики з накидом і без накида. Потім пров’язуємо весь рядок стовпчиками без накида. Потім знову чергуємо і так продовжуємо, доки не дійдемо до рівня вилиць.

Щойно Ви дов’яжете до рівня вилиць, збавте декілька петель з боків. Так Ви робитимете тепер постійно. Коли дійдете до підборіддя, також потрібно збавити петлі посередині.

От і все, борода готова. Залишилося тільки прикріпити її до шапки. Зробити це можна за допомогою ґудзиків або липучок, як Вам зручно.

Як зв’язати бороду гачком?

Вам знадобляться:

  • пряжа, потрібного вам кольору – 100 г;
  • гачок на 1,5 мм товще за пряжу.

Процес в’язання бороди для шапки гачком дуже схожий на попередній, спицями. Вам також потрібно набрати 65 петель і вибрати візерунок для Вашої бороди. Якщо Ви досвідчена в’язальниця, можете експериментувати. Ми пропонуємо в’язати перший рядок стовпчиком без накида, другий – один стовпчик без накида і два з накидом, чергуючи до кінця. Третій рядок слід в’язати так само як і перший.

Важливо залишити місце для рота, це приблизно 21 петля. Щоб зробити це правильно, потрібно пров’язати крайні 22 петлі, потім пропустити 21 і знову пров’язати 22 петлі. Так Ви пров’яжете чотири рядки, дотримуючись візерунка.

Ось ми дов’язуємо, і нам потрібно поступово звужувати бороду. Для цього починаємо пров’язувати по три петлі разом. Робимо так з першими і останніми трьома петлями доки не дійдемо до підборіддя.

У процесі роботи можете прикладати в’язання до обличчя свого чоловіка щоб переконатися, що Ви все робите правильно.

Залишилося тільки пришити ґудзики або липучки, щоб прикріпити бороду до шапки.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *