Як весело провести осінні канікули?[draft]



Осінні канікули стануть для всіх школярів бажаним відпочинком. Проводити цей час за відеоіграми в Інтернеті зовсім не цікаво. Є багато способів провести канікули весело, навіть далеко від Wi-Fi  та електричних розеток.

Як провести осінні канікули: розваги на вулиці


Асфальт на осінніх вулицях зазвичай вже мокрий, а повітря прохолодне, так що на велосипедах, роликах і скейтах катаються тільки завзяті аматори. Це гарні розваги, якщо дитина їх любить, але якщо вона ще занадто мала або просто надає перевагу іншому заняттю на свіжому повітрі, то краще сходити із сім’єю або друзями на прогулянку в парк. Там можна грати в активні ігри – квачі, козаки-розбійники, особливо зручні серед дерев, – або в щось спокійніше. Збір рослин і природних матеріалів для гербарію допоможе в школі відразу після закінчення канікул, а дещо з опалого листя можна зробити прямо в парку, наприклад, сплести вінок.

Плетемо вінки з осіннього листя


Вінок з кленового листя можна сплести як мінімум трьома способами: класичним, “на кіску” і “на прутик”.  У будь-якому разі Вам знадобиться кленове листя з якомога довшими черешками. Саме у клена черешки найгнучкіші й міцніші, інше листя, навіть якщо дуже Вам подобається, може слугувати тільки прикрасою кімнати. Вплетіть їх всередину, якщо Вам захочеться, але не робіть основним елементом. Класичний спосіб: такий самий, як для вінка з кульбаб або ромашок. Візьміть два листки, покладіть їх перед собою і потім черешок лівого загніть праворуч, пропустивши його під черешком другого листка. Тепер черешок правого листка перекиньте під горизонтальною лінією, що утворилась. Наступні листки приплітайте так само, щільно охоплюючи петлями з їх черешків каркас, що вже утворився. Останнім листком зв’яжіть вінок.

Вінок-кіска: сплетіть у звичайну кіску черешки трьох листків, а потім, ближче до кінця, вплетіть у нього ще один листок, повторюючи доти, поки вінок не вийде потрібної довжини. Такі осінні вінки виходять найпишнішими, особливо якщо приплітати листки якомога ближче один до одного.
Вінок на прутику: найпростіший спосіб, який охочіше використовують маленькі діти. Просто зберіть потрібну кількість листя і візьміть один гнучкий тонкий прутик (краще вербовий), а потім нанижіть на прутик листки, протикаючи їх біля основи черешка (бажано посередині, щоб жоден листок не порвався), і з’єднайте прутик у коло, зв’язавши черешком. Якщо черешки стирчать, їх треба акуратно обірвати, щоб вони не подряпали голову дитини. Чим більше листків Ви нанижете , тим пишнішим буде вінок. Для школярів молодших класів веселою і пізнавальною забавою стане пошук тих або інших рослин і предметів на швидкість. Намалюйте і підпишіть жолудь, листки дуба, клена, шишку сосни і т. д. на великих аркушах паперу і нехай дитина знайде і позначе кожен об’єкт самостійно.

Як провести осінні канікули: розваги вдома


Прогулянки під дощем не всім до душі, а застудитися в таку погоду дуже просто. Для тих, хто хоче знайти собі заняття вдома, осінні канікули надають головну перевагу – вільний час. Його можна витратити на поїздки міськими пам’ятками культури під дахом, музеями і на перегляд кінофільмів. Ви приділите час спілкуванню із сім’єю і друзями вдома та спокійним розвагам. Можна зробити аплікацію, скласти фігурки казкових героїв або виготовити прикраси для інтер’єру з природних матеріалів, зібраних на прогулянках раніше, а можна провести вечір з близькими людьми за настільною грою. Хороший вибір для дощового осіннього вечора – ігри “Монополія” або “Уява”. Якщо для першої гри потрібні спеціальні картки і поле, то для другої знадобиться лише аркуш паперу і ручки: кожен учасник має розповісти свою історію, обриваючи на найцікавішому місці для того, щоб її закінчив інший.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *