Робимо український вінок своїми руками [draft]



Плетіння вінка – давня традиція українського народу. Є багато способів створити красивий вінок, але це не лише краса. В першу чергу, вінок – це символіка. З давніх часів дівчата плели вінок, щоб привернути у своє життя любов, здоров’я, благополуччя. Виробились засади плетіння, адже потрібно було знати, які саме квіти вибирати і в якій послідовності їх вплітати, щоб привернути в життя те, чого бракує.

У сучасному світі далеко не кожна дівчина вміє плести вінок, тим більше робити це правильно. Проте останні тенденції у світі моди говорять про те, що цей аксесуар може стати чудовим доповненням до стильного вбрання, зробити його яскравим і барвистим. Для того, щоб Ви не відстали від моди, пропонуємо Вам майстер-клас з плетіння вінка. Приготуйте необхідні матеріали і приступаємо.

Як сплести український вінок своїми руками?

Вінок можна плести з живих або штучних квітів. Якщо Ви вирішили створити справжній, “живий” вінок, майстер-клас Вам не знадобиться. Потрібно лише опанувати майстерність плетіння. Ми не розповідатимемо про нього, а пропонуємо уважно подивитися на фото нижче і спробувати реалізувати цю техніку на практиці.

Порада. Щоб вінок з живих квітів не розпадався, намагайтеся плести його максимально туго. Це означає, що квіточки потрібно щільно притискати одну до одної. Також використайте міцну траву, вплітайте її між квіточками, так Ви зробите віночок стійкішим. Його можна буде навіть засушити і довго насолоджуватися ароматом трав.

Плетіння українського вінка зі стрічками із штучних квітів

Для того, щоб зробити український вінок зі штучних квітів Вам знадобляться деякі інструменти і матеріали:

  • щільний картон;
  • монтажна стрічка;
  • термопістолет;
  • атласні стрічки різних кольорів;
  • штучні квіти, травинки, колоски.

Для гарного вінка потрібна міцна основа. Візьміть дві однакові деталі у вигляді кола. Важливо, щоб одна з частин кола була трохи вужча, як на фото.

Монтажна стрічка нам потрібна, щоб створити об’єм. Також для цього можете взяти газету. Просто намотайте її навколо картонного кола і обклейте поверх монтажною стрічкою. Якщо немає стрічки, можна використати звичайний скотч, краще брати прозорий.

Наклейте другу частину основи поверх газет за допомогою термопістолета. Так основа набуде красивого, охайного вигляду.

Тепер приступимо до прикрашання. Візьміть Ваші квіти і поділіть їх на частини. Штучні квіти зазвичай можна розділити на листя і бутони.

Приєднуйте квіточки і листочки до основи за допомогою термопістолета. Щойно дійдете до вузької частини основи, починайте зав’язувати стрічки. Намагайтеся не використовувати складні вузли, достатньо використати знайомий всім вузол для шарфа, а короткий кінець стрічки приховати під довгим.

От і все, Ваш український вінок готовий. Можна його зробити пишнішим, для цього використайте більше квіточок і листочків. Також Ви можете зробити вінок своїми руками в колір убрання. Він може бути яскравим або пастельним, навіть одного кольору. Все залежить від Вашої фантазії і смаку.

Як сплести вінок – відео


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: віночок своїми руками, український віночок своїми руками для дівчинки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *