Як прасувати брюки зі стрілками? [draft]



Брюки зі стрілками надають шарму і підкреслюють соціальний статус того, хто їх носить. Тому ще з XIX століття стрілки міцно ввійшли до світу моди. Сьогодні і чоловіки, і жінки обов’язково мають у гардеробі такі брюки. Тільки не кожен знає, як правильно їх прасувати, щоб отримати гарний результат. У статті ми розповімо Вам, як правильно прасувати брюки зі стрілками вдома.

Готуємо брюки

Спершу уважно оглянете брюки, які прасуватимете. Вони мають бути чистими, без плям. Як правило, на одязі є спеціальні ярлики, на них Ви можете прочитати про те, за яких умов можна прасувати. Також Ви знайдете назву тканини, з якої зшиті Ваші брюки. Ці відомості допоможуть Вам у роботі. Брюки покладіть на прасувальну дошку. Приготуйте пропрасувальник (звичайна тканина білого кольору). Приклад на фото. Кольоровий матеріал може забарвити Ваші брюки. Також для роботи слід узяти невелику тару з водою, щоб змочувати тканину, господарське мило і оцет.

Беремо праску і до роботи

  1. Наш головний атрибут – це праска. Розігрійте її на прасувальній дошці. Передусім слід пропрасувати самі брюки. Найголовніше правило господарки – починати прасування потрібно з виворітного боку. Тому виверніть брюки і розпочніть з прасування пояса. Щоб пропрасувати кишені, можете покласти в них шматок паперу або тканини, так буде простіше. Переходьте поступово від верхньої частини до штанин.
  2. Тепер Вам потрібно пропрасувати лицьову сторону брюк. Робити це слід через вологу тканину. Пропрасувальник промочіть у воді, потім відіжміть і покладіть тканину поверх брюк. Не варто сильно давити праскою.
  3. Відразу зверніть увагу на важливий момент. Від гарячої праски може з’явитися блиск на брюках. Це не привід засмучуватися. Просто нанесіть на вологу тканину трохи оцту і протріть ділянки, на яких утворився блиск.
  4. Тепер, коли Ви пропрасували брюки, можна братися і за стрілки. Як зробити рівну стрілку? Вам треба так скласти штанини, щоб шви з боків лицьової сторони збіглися з внутрішніми швами. Так Ви дізнаєтеся про місце майбутньої стрілки. Нагадуємо, що починати прасувати потрібно з виворітної сторони.
  5. Прасуйте штанини по черзі, спочатку одну, потім другу. Далі складіть їх разом і гарненько пропарте.
  6. Як зробити так, щоб стрілки трималися довго? Є два способи. Для першого Вам знадобиться господарське мило, яке Ви дбайливо приготували на початку роботи. Трохи зволожите його. Проведіть ним із виворітної сторони по стрілках. Після чого пропрасуйте їх вже з лицьового сторони, використовуючи тканину. У другому способі знадобиться оцет. Розведіть його з водою у співвідношенні: 1 л води / 1 ч. л. оцту. Змочіть у цій рідині пропрасувальник, через який прасуватимете стрілки.
  7. Коли Ви закінчите прасування, не надівайте брюки відразу на себе. Дайте їм спочатку остигнути. Для цього повісьте їх на вішалку або просто залиште на прасувальній дошці. І не забудьте вимкнути праску!

Наочно прасування можна подивитися у відео-уроці.
Зазначимо, що все приходить з досвідом. Не засмучуйтеся, якщо з першого разу у Вас не вийшло пропрасувати брюки зі стрілками ідеально. Це непросте завдання, потроху призвичаєтесь, виявіть терпіння і все вийде.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *