Юка: догляд у домашніх умовах [draft]



Кімнатні рослини люблять багато людей. Їх купують як подарунок, просять пагони у сусідів. Проте не всі ті, у кого вдома є квіти, знають, як за ними правильно доглядати, щоб вони вчасно зацвіли й інтенсивно росли. Однією з поширених кімнатних рослин є юка, догляд за якою допоможе її зростанню і активній життєдіяльності. Якщо у Вас удома є юка, то поради з догляду в домашніх умовах, фото цієї красуні ми Вам надамо в цьому матеріалі. Адже деякі з тих, у кого є вдома ця вічнозелена красуня, не знають, як доглядати за юкою в домашніх умовах.Догляд за юкою має такі складові:

  • місце розташування;
  • температурні умови;
  • освітлення;
  • обприскування;
  • полив;
  • підживлення;
  • пересадка.

Юка: догляд у домашніх умовах – сприятливе середовище

Багато хто любить вирощувати саме цю рослину, тому що вона невибаглива. Метр або півтора метри – це цілком оптимальна висота для неї. Як доглядати за юкою також залежить від того, де розташована рослина. Це повинно бути те місце в будинку, де багато світла і сонця. Тільки сонце не має світити прямо. Влітку можна ставити рослину в тінь, виносити на вулицю. Обов’язково уникайте протягів.У районах, де немає лютих морозів, вона може рости прямо у відкритому ґрунті. До речі, цвіте рослина тільки на вулиці, навіть найсприятливіший догляд за юкою в домашніх умовах не завжди забезпечить їй цвітіння, тільки в унікальних випадках.
Головне, що треба знати при догляді за рослиною – це температурний режим. Взимку він не повинен перевищувати 12 °С. Якщо вдома температура вище, то треба контролювати процес зволоження і поливу.

Юка: догляд у домашніх умовах – полив

Далеко не всі, у кого є юка, знають, як доглядати за нею, а точніше, правильно поливати. Ця рослина любить вологу, але це не означає, що треба виливати на неї літри води. Полив має бути помірним. Наступну порцію води можна лити тільки після того, як висохне ґрунт. Вода в жодному разі не має потрапляти на стовбур, щоб не спричинити загнивання і хвороб.
У зимовий опалювальний сезон, коли повітря в домі пересушене, треба зволожувати рослину шляхом обприскування крони. Вода і для поливу, і для обприскування має бути кімнатної температури, відстояна.Якщо Ви не знаєте, як підживлювати юку, тут немає нічого складного. Це стандартні органічні мінеральні добрива. Тільки підживлювати треба не кореневу систему, а нижнє листя і винятково влітку. 

Юка: догляд у домашніх умовах – пересадка

Дехто, кому подобається юка, як доглядати за нею – знають, а ось як пересаджувати і розмножувати – ні. Найголовніше – це забезпечити дренаж, щоб унеможливити застій вологи.
Щоб рослина швидше росла, її треба регулярно пересаджувати у більший горщик. Якщо Ви висаджуєте молоду квітку, потрібна суміш ґрунту, піску і перегною, а для зрілої рослини перегній не потрібний. Такі суміші можна знайти в садівничих магазинах, там вже витримана потрібна пропорція. Дно складається з дренажу, а далі – суміш. Ґрунт має бути добре розпушеним.Соковите, тверде, зелене листя без плям і скручувань – це ознака того, що Ви все робите правильно.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *