Як мити дзеркала? Чим чистити скло? Чистячий засіб для миття скла і дзеркал



Чим чистити скло? Перш ніж почати розмову про миття скла на вікнах, запам’ятаєте: двері і віконні рами, помальовані масляною фарбою, потрібно мити теплою водою без мила, додавши ложку нашатирного спирту. Сода і мило роблять фарбу тьмяною. Вода з нашатирним спиртом абсолютно видаляє бруд і надає фарбі блиск. Після миття рами або дверей потрібно витерти на сухо, інакше з’являться жовті плями. Якщо при фарбуванні рам забруднено скло, позбавтеся від патьоків фарби розчином бензину, гасу або каустичної соди.

Щоб шибки були чисті і світлі, ніколи не мийте їх водою уранці або вдень. Сонячні промені, падаючи на мокре скло, замутнять його. Краще чистити скло увечері, а уранці ще раз протерти папером. Не можна мити стекла гарячою водою – залишаються розводи. Потрібно мити скло теплою водою, а обполіскувати холодною.

Допомагає в роботі миття скла і розчин нашатирного спирту(1 ст. ложка на 1 л води). Він однаково добре підходить і для скла, і для рам, і для підвіконь.

Скло збереже надовго чистоту і блиск, якщо ви додасте в холодну воду крохмаль(1 ст. ложка на літр води) і ополоснете скло отриманим розчином.

Хороший чистячий засіб для миття скла, це додавання у воду горілки(1 частина на 10 частин води). Вимивши скло, витерти на сухо ганчіркою або м’яким пом’ятим папером, краще всього газетним папером.

Є і інший спосіб: змочити ганчірку в лляній олії і ретельно протерти скло, а потім витерти його чистою вовняною ганчіркою або промокальним папером.

Сильно забруднене скло можна вимити розчином хлорного вапна(50 г на літр води).

Шибки миють також теплим розчином оцту (2 їдальні ложки на літр води).

Щоб оберегти шибки від запотівання і замерзання, їх можна змастити усередині спиртовим розчином або покласти між подвійними рамами невеликі мішечки з сіллю.

Як правильно мити дзеркала

Прості народні засоби допоможуть правильно мити дзеркала в домашніх умовах без застосування шкідливих і небезпечних хімічних чистячих засобів, які продаються на кожному розі. Давно відомі і дієві народні способи чищення скла.

– Чисті дзеркала промивають холодною водою з домішкою синьки, що надає дзеркалу блиск. А також для цієї мети підійде вата, змочена в горілці або одеколоні. Після цього дзеркало протирають папером – Покривають поверхню сильно забрудненого дзеркала розчином крейди, а після просушування натирають папером або фланеллю;

– Радимо використати розчин з нашатирного спирту і зубної пасти. Їм протирають дзеркало, а потім також натирають папером. Пам’ятайте, що на дзеркало, протерте сирою цибулиною, мухи не сідають! 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: чим мити дзеркало, Миття скла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *