Жіноча андрогенна алопеція [draft]



Що таке андрогенна алопеція? Це захворювання, яке призводить до втрати волосся, як у чоловіків, так і у жінок. Початкові ознаки можуть проявлятися ще з раннього віку, за статистикою, з 19 років. З часом вірогідність втрати волосяного покриву голови колосально збільшується. Варто зазначити, що для кваліфікованого лікаря не становить великих труднощів діагностувати андрогенну алопецію. Захворювання має яскраво виражену форму і симптоми, які неможливо не помітити.
Багато докторів стверджують, що саме андрогенна активність стала причиною захворювання. Так називають специфічну здатність гормонів викликати деякі процеси в людському організмі. Дуже часто вона з’являється після прийому стероїдів і здатна викликати надмірне зростання волосся на тілі або ж навпаки – надмірну втрату на голові, а також себорею, що найчастіше і призводить до андрогенної алопеції. Андрогенна активність сильно підвищує людську самооцінку, почуття домінування не покидає свідомість. Людина не справляється зі своїми викидами емоцій.

Андрогенна алопеція у жінок: в чому причина?

Андрогенна алопеція, простіше кажучи, – це стрімка і безповоротна втрата волосся, яка найчастіше зустрічається саме у жінок, ніж у чоловіків. Останнім часом лікарі почали визначати цю проблему у представниць прекрасної статі все частіше.Якщо жінці довелося зіткнутися з прогресуючою формою облисіння, то їй доводиться постійно проходити спеціальні процедури і приймати лікарські препарати, щоб зберегти своє волосся і постаратися запобігти їх втраті надалі. У нашій статті Ви багато дізнаєтесь про це захворювання, а також побачите андрогенну алопецію у жінок на фото.

Що сприяє випадінню волосся?

Провідні фахівці визначають як головну причину облисіння саме згубну дію на волосяний фолікул тестостерона, чоловічого статевого гормону. Не завжди є можливість вчасно визначити і виявити саме цю проблему. Жінки думають, що це тимчасова втрата волосся, яка незабаром зникне сама собою. Медики стверджують, що схильність до цього захворювання передається саме по материнській лінії.Частіше за все алопеція проявляється після пологів. Тоді вже не уникнути катастрофічної втрати волосяного покриву. А все тому, що під час вагітності волосяний фолікул слабне, волосся практично не оновлюється. Зате після пологів цей процес приходить в норму, і волосяний покрив починає оновлення швидкими темпами.
Захворювання переходить у стадію прогресу через різку зміну гормонального фону жінки під час вагітності. А якщо ще і до вагітності були проблеми з гормонами, то випадіння волосся вже не уникнути.

Коли варто звернути увагу на симптоми?

Далеко не відразу до дівчат і жінок приходить думка, що причиною випадіння їх волосся є поширене захворювання, таке як алопеція. Багато хто вважає, що це тимчасове явище і в цьому немає нічого страшного. На жаль, це не так. Волосся випадає не відразу, воно поступово слабне, втрачає еластичність, стає сухими і ламким.
Дуже часто піддається випадінню саме молоде волосся, ще тонке і яке не до кінця набуло потрібну форму. За суттю, це процес не одного дня, волосся випадає протягом тривалого часу: від півріччя до декількох років. І якщо протягом декількох місяців Ви помічаєте, що волосся почало випадати набагато частіше, ніж раніше, не зволікайте і зверніться до лікаря.

Алопеція, як її вчасно виявити?

Навіть найдосвідченішому трихологу іноді дуже складно виявити цю недугу у жінок. Тільки після комплексного дослідження всього організму, здача аналізів і спостереження у лікаря можна призначити лікування. Передусім, лікарі намагатимуться вивчити Ваш гормональний фон, як він змінювався за останній час, що стало причиною цього. Аналізи на статеві гормони і гормони щитовидної залози при цьому є обов’язковими.
Дуже важливою процедурою в діагностиці є фототрихограма, за допомогою якої вивчається шкіра Вашої голови і визначається щільність зростання волосся на квадратний сантиметр шкірного покриву голови.Ці дослідження допомагають діагностувати захворювання, а також визначити правильний напрям лікування, що допоможе призначити найефективніший метод лікування. Варто зазначити, що лікувати андрогенне облисіння треба буде протягом усього життя, і пацієнтка має бути готовою до цього, адже збереження здоров’я і краси не найлегша праця.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *