Як замазати шви на плитці



Часто для обробки господарських приміщень використовується керамічна плитка. Щоб не зіпсувати зовнішній вигляд подібного оформлення неякісними між-плитковими швами, необхідно правильно вибрати клас замазки і ознайомитися з правилами її нанесення.

Щоб замазати шви на плитці треба:

  • замазка;
  • шпатель;
  • вода;
  • малярний скоч.

Виберіть тип замазки. Якщо Ви збираєтеся закладати шви у ванній кімнаті або кухні, то візьміть замазку з цементу, в яку додані полімерні присадки. Оскільки, такий матеріал особливо стійкий до дії вологи і агресивних рідин. Для тих ділянок, що витримують інтенсивні навантаження на стіни і підлогу, використайте матеріал з профільними присадками. Налийте в ємність злегка теплу воду і всипте в неї суміш для замазування швів.

Обов’язково дотримуйтеся пропорцій, вказаних в інструкції. Ретельно розмішайте суміш за допомогою міксера або вручну до отримання однорідного стану. Плиткові шви полийте водою, щоб запобігти вбиранню рідини з тієї, що затерла торцями плитки. Нанесіть суміш на шви за допомогою гладилки або спеціального шпателя. Забирайте зайву суміш шпателем і знову нанесіть на шов. Дайте заповненим швам висохнути. Потім омийте поверхню облицювання. Залишки розчину акуратно заберіть з торців плитки. Через годину після висихання суміші зачистіть облицювання кераміки губкою. Рекомендується регулярно обробляти усі шви захисними рідинами.

Шов, оброблений таким розчином, буде несприйнятливий до ушкоджень. При використанні силікону, який заповнює шви, створюючи вологостійкий якісний шар, Ви отримаєте обробку, яка ніколи не розтріскається. Приготуйте шви до роботи, заклеївши їх торці по усій довжині спеціальним скочем, який прискорить процес нанесення складу і закриє лицьову сторону плиток від розлучень. Герметик нанесіть в між-плитковий шов, залишаючи невеликий запас. Старанно вводьте силікон рівним шаром, ні в якому разі не залишайте порожнечі. Розрівнюйте нанесений матеріал шпателем, щоб надати нанесеному шву завершеного вигляду. Відірвіть малярний скоч і за допомогою м’якого паперу зніміть надлишки тієї суміші, що затерла шов. Тепер Ви знаєте як замазати шви на плитці. Спробуйте. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як замазати шви на плитці, як швидко затерти швидко в плитці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *