Як спаяти бампер?



Часто у власників автомобілів виникає проблема, пов’язана з поломкою бамперів. Вирішити її не складно. Зараз розглянемо як спаяти бампер авто. Роботу можна виконувати в звичайному гаражі. Необхідно тільки запастися матеріалами і інструментами.

Спершу треба зняти бампер і зручно укласти його на рівну поверхню. Далі необхідно зайнятися стикуванням осколків. Для цієї мети зазвичай застосовують струбцину. Зрозуміло, осколки бувають самого різного характеру. Цілком можливо, що вам знадобиться тільки одна струбцина. Після цього, паяєте шов з внутрішньої сторони бампера. Для роботи підійде звичайнісінький паяльник на 60 Вт. В якості арматури можуть бути використані скоби для степлера. Упаяйте їх на відстані 3 міліметрів. Шов обов’язково має бути заплавленим. Із зовнішнього боку в місці шва видаліть лакофарбове покриття. Можна скористатися для цього кругом Р240. Аналогічно робиться пайка зовні.

Потім необхідно зачистити шов за допомогою круга тієї ж зернистості. Добре продуйте місце спайки стислим повітрям. Після цього феном підплавте ворсинки, що утворилися, на пластиці.

Тепер можна приступати до шпаклівки. Заздалегідь приготуйте гумовий шпатель. Ним простіше працюватиме з рельєфною поверхнею. У важкодоступні місця можна наносити шпаклівку пальцем. Дайте їй добре висохнути. Знову треба виконати шліфування. Продуйте місце обробки.

Далі виконується ґрунтовка. Ґрунт необхідно наносити в пропорції 3 до 1. Нанесіть перший шар і дайте йому просохнути приблизно 15 хвилин. Далі наноситься другий шар. Добре огляньте поверхню бампера. Якщо є шорсткості, то усунути їх можна за допомогою нітрошпаклювання. Обов’язково добре висушите бампер. Знежирте поверхню і протріть вологою серветкою від пилу. Базу необхідно класти на заґрунтовану ділянку. У більшості випадків досить трьох шарів. Витримайте 20-30 хвилин. Потім покрийте усю деталь лаком в 2 шари.

Бампер готовий. Залишилося тільки його акуратно поставити на місце. На цю роботу йде не більше 6 годин. Якщо є досвід, то все можна виконати дуже швидко.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як спаяти бампер, як паяти бампер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *