Як пофарбувати автомобільні диски?



Справжні, якісні диски завжди є прикрасою автомобіля. Проте взимку навряд чи хтось розгледить в сніговій каші дуже дороге “взуття” вашої машини. А щоб диски виглядали дійсно оригінально, пофарбуйте їх.

Щоб пофарбувати колісні диски треба:
– дрібний наждачний папір;
– малярний скотч;
– розчинник;
– миючий засіб;
– щітка;
– грунтівка;
– фарба;
– лак.

Підготуйте необхідні для фарбування матеріали. Зверніть увагу на той факт, що знадобляться спеціальні засоби, а саме акрилова грунтівка, акрилова автоемаль, акриловий знебарвлений лак. Акрил – найбільш відповідний матеріал для фарбування дисків, оскільки має підвищену стійкість до механічних дій.

Зніміть з коліс покришки. Очистіть диски від бруду і корозії, у важкодоступних місцях можна використати зубну щітку. Ретельно відмийте їх як із зовнішньої, так і з внутрішньої сторони.

Візьміть наждачний папір і після того, як диски просохнуть, зачистите їх до рівного матового покриття. Знежирте поверхню, використовуючи розчинник, і знову чекайте, поки диски добре висохнуть.

Далі візьміть картон і малярний скотч. Вони знадобляться вам, щоб закрити ті місця на колесі, куди фарба потрапити не повинна. Наприклад, ніпель колеса. Також цим прийомом доведеться скористатися у тому випадку, якщо ви вирішили не знімати покришку з диска. Її необхідно ретельно закрити папером і згори обклеїти скотчем.

Приступайте до грунтування. Врахуйте, що цей процес займе у вас декілька годин. Необхідно покласти три шари грунтівки з перервами в 15-20 хвилин. Після цього диск повинен сохнути ще деякий, можливо, дуже значний час.

Потім приступайте до фарбування диска. Знову запасіться часом, витримуйте паузи між нанесенням шарів фарби. Схема дій така ж, як при грунтуванні: 2-3 шари акрилової автоемалі з проміжком в 15-20 хвилин.

Дочекайтеся остаточного висихання фарби. Тепер для збільшення зносостійкості можна поверхню дисків покрити лаком. Послідовність дій нічим не відрізняється від процесу фарбування. Кожен нанесений шар лаку повинен добре просохнути впродовж 15-20 хвилин, і тільки тоді можна повторити операцію (всього 2-3 рази). Після цього залиште диски на добу в провітрюваному приміщенні. Потім встановіть на автомобіль.

Корисні поради при фарбуванні автомобільних дисків :

Звертайте увагу на важкодоступні місця на дисках. Особливо ретельно очистіть їх щіткою і наждачним папером. При фарбуванні переконайтеся, що шари фарби і лаку лягли скрізь рівномірно.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *