Як заклеїти бензобак?



Протікання, що утворилося в паливному баку автомобіля, можна заклеїти за допомогою склотканини і епоксидного клею. При цьому надійність місця склеювання буде значно вища, ніж при використанні холодного зварювання для склеювання.

Щоб заклеїти бензобак треба:

  • епоксидна смола;
  • склотканина;
  • ацетон;
  • шліфувальний папір.

Придбайте необхідні матеріали для виконання робіт. При цьому, при купівлі епоксидного клею віддайте перевагу вітчизняному двокомпонентному. При виборі враховуйте рекомендації продавця і інструкції на упаковці.

Знайдіть місце протікання на бензобаку. Якщо воно розташоване у важкодоступному місці, зніміть бензобак, ретельно просушіть його. Місце склеювання зачистіть шліфувальним папером з грубою поверхнею (для поліпшення адгезії). Знежирте поверхню за допомогою ацетону. Від якості знежирення безпосередньо залежить якість склеювання! Згідно інструкції на упаковці приготуйте епоксидний клей і налийте його у відповідну місткість. Якщо належить робити склеювання на кутах і гранях бака, надайте йому густішу консистенцію. Наріжте склотканину шматками так, щоб їх краї виступали за межі тріщини на декілька сантиметрів. Саму склотканину просочіть епоксидним клеєм. Почніть заклеювати, накладаючи склотканину на ремонтовану поверхню так, щоб не було пухирів. Надлишки смоли видаляйте. Для поліпшення просочення трамбуйте наклеєний шар склотканини торцем жорсткої кисті.

Особливу увагу приділите першому шару: від його якості багато в чому залежатиме якість усієї виконаної роботи. Перш ніж наносити на перший шар подальші, злегка обробіть його грубим шліфувальним папером. Проклейте місце витоку декількома шарами склотканини. Причому кожен подальший шар повинен виступати за краї попереднього на 1-2 см. Після накладення чергового шару вичікуйте 15-20 хв. для підсихання клею. Нанесіть кожен шар акуратно і швидко. Останній шар склотканини просочіть епоксидною смолою з додаванням пластифікатору (алюмінізірованої пудри). Для цього в окремій посудині змішайте пластифікатор і смолу до кашоподібної консистенції. Ретельно просушіть латку, що вийшла, протягом доби.

За бажання, поверх накладеної латки проведіть шпаклівку і забарвлення бензобака. Це підвищить надійність склеювання. Перед нанесенням шпаклівки і емалі поверхню латки обробіть грубим шліфувальним папером.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як заклеїти бензобак, як заклеїти бампер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *