Як видалити вм’ятину без фарбування


Практично кожен автомобіліст стикається з проблемою появи вм’ятин на своїй машині. З вм’ятинами і подряпинами на кузові автомобіль погано виглядає. Тому усі намагаються позбавлятися від вм’ятин, а зараз ви дізнаєтеся як видалити вм’ятину без фарбування. Також варто відмітити, що несвоєчасне усунення дефекту може привести до корозії кузова. Як же власноручно виправити вм’ятини на автомобілі?

Для видалення вм’ятини треба:

  • набір гумових молотків,
  • набір гачків,
  • балончик із стислим повітрям,
  • будівельний фен,
  • дрантя,
  • фарба,
  • наждак,
  • ґрунтовка.

Спершу огляньте ваш автомобіль. Вм’ятини бувають різного типу, і способи для їх усунення також бувають різними. Треба зрозуміти, наскільки сильно деформований кузов. Виберіть місце, де ви робитимете усі процедури. Краще всього спочатку оглянути автомобіль при денному світлі, а ремонт здійснювати в закритому гаражі. Проте треба потурбуватися про хороше освітлення в самому гаражі. Окрім ламп денного світла вам знадобиться ще і переносна лампа, щоб ви могли оглянути пошкоджене місце під різними кутами.

Якщо вм’ятина невелика і немає зламу лакофарбового покриття, то її можна усунути без механічного втручання. Для цього очистіть пошкоджене місце від бруду. Візьміть будівельний фен і плавними круговими рухами нагрівайте пошкоджене місце. Після того, як поверхня нагріється, візьміть балончик із стислим повітрям і розпорошіть його на пошкоджене місце. При зіткненні гарячого металу і холодного стислого повітря метал почне набувати первинної форми, і вм’ятина зникне. Після цього протріть сухою ганчіркою метал.

Якщо вм’ятина значна, то можна спробувати вистукати метал. Для цього необхідно із зворотного боку акуратно простукати пошкоджене місце гумовим молоточком. Краще всього придбати набір гумових молотків різних форм і розмірів, щоб можна було виправляти вм’ятини в різних місцях. Якщо місце важкодоступне для молотка, то спробуйте виправити метал спеціальними гачками. У автокрамницях продаються набори гачків для виправлення металу різного розміру, довжини і форми. Після виправлення вм’ятини гачком або гумовим молотком треба відполірувати виправлену поверхню.

У тому випадку, коли вм’ятина значна, одне лише вистукування не допоможе. Якщо вм’ятина привела до порушення лакофарбового покриття, то у такому разі допоможе тільки фарбування. Спочатку треба виправити метал. Вистукати його і витягнути. Якщо деформація дуже складна, то для вирівнювання прикладіть до тильної сторони металу дерев’яний брусок, обернутий в дрантя, і розпочніть сильно вибивати метал до його повного вирівнювання. Після цього обробіть виправлену поверхню шкіркою різного калібру – від найбільшої до найдрібнішої. Заґрунтуйте поверхню і ретельно пофарбуйте в декілька шарів. Залишається тільки нанести лак і дати йому просохнути.


Теги: як витягнути вмятину на машині, як виправити вмятину на машині будввельним феном істислим повітрям, як витягнути вмятину

Коментарі 1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *