Іпомея вирощування і догляд

Іпомея – це одна з найкрасивіших садових ліан. Але за бажання можна виростити квітку і в будинку. Сортів іпомеї дуже багато: “Синя зірка”, ” Розита”, “Це­ренада”, “Літаючі блюдця”, “Любки Уей”, “Флаінг Соуренс”, ” Кардинал” – всіх не перерахувати. Квітки іпомеї – однорічника можуть бути синього, лілового, білого, червоного кольорів, є сорти з квітками у білу і блакитну смужки. Перед посадкою іпомеї (робити це в квітні або в серпні) замочите насіння на добу. Висадіть в маленькі місткості(підійдуть скляночки з-під йогурту) по дві насінини іпомеї. Коли паростки іпомеї підростуть на­стільки, що їм знадобиться опора, пересадите їх у велику ємність, але при цьому постарайтеся не оголити корені: іпомея цього не любить. Якщо ви висадите для вирощування насіння іпомеї навесні, рослина буде цвісти з травня по жовтень, а посадивши іпомею в серпні, кольори чекайте з жовтня.

Як вирощувати іпомею?

Можна виростити іпомею і без пересадки. Насіння, що виклювалося, помістите в землю прямо у вазон(підійдуть довгі балконні ящики). У ґрунт додайте вермикуліт, заздалегідь приготуйте шпагат або садову сітку в якості опори. У міру зростання іпомеї, досипайте в горщик землю. Коли іпомея підросте, можна прищипнути верхівку, щоб пішли бокові пагони. Регулярно поливайте іпомею, не даючи ґрунту висихати. Іпомея достатньо невимоглива до температури повітря і освітленості, проте в прохолодну похмуру погоду початок цвітіння затримається. Зате потім щодня розпускатимуться до десяти квіток. Зберіть насіння іпомеї для вирощування з другого і третього бутона – наступного року вони зійдуть швидше і зацвітуть раніше, ніж куплені в магазині.

іпомея вирощування, вазон арон догляд, як доглядати за вазоном слонові вуха, Вирощування Іпомеї, як вирощувати вазони куплені в магазині

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *