Особисті справи в робочий час

Багато працедавців розуміють, а іноді і схвалюють те, що службовці вирішують деякі особисті проблеми в робочий час, якщо завдання на день виконане. Деякі компанії навіть вводять спеціальну посаду консьєржів для виконання дрібних доручень співробітників. Особливого відношення вимагають співробітники з маленькими дітьми. Увійдіть в їх становище і не думайте, що, якщо колега йде з роботи раніше, щоб забрати сина з дитячого саду, то це якийсь особливий привілей. Можливо, йому доведеться працювати в суботу, коли ви відпочиватимете. Гнучкий графік одна з природних складових сучасної економіки.

Особисті дзвінки

Майже усі працедавці скаржаться, що службовці занадто часто використовують робочий телефон в особистих цілях. Тому говоріть по телефону коротко і по суті. Не з’ясовуйте стосунків. П’ятихвилинна розмова з дочкою про хом’яка навряд чи викличе нарікання, але півгодинне обговорення з іншими останнього туру Ліги чемпіонів неприпустимо.

Електронна пошта

Робоча електронна адреса призначена для кореспонденції, роботи, що стосується тільки, проте зазвичай компанії крізь пальці дивляться на ведення особистого листування на робочому місці. Проте якщо ви вирішили посидіти в чаті або пошукати інформацію про морських свинок, робіть це удома. Не розсилайте спам. Робоча електронна адреса власність компанії. Не ображайтеся, якщо системний адміністратор стежитиме за її використанням.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *