Пошук ідей

Ви знайшли вже свою ідею? Пошук ідей – актуальна тема для усіх компаній. Кращий спосіб – попросити усіх співробітників написати свої пропозиції і віддати керівникові. Потім з усіх варіантів шляхом обговорення вибирають кращий. Це відмінний спосіб залучити в процес усіх, у тому числі найбільш сором’язливих працівників. Поважайте людей, корисні поради для усіх, навіть якщо вони конфліктують один з одним або з Вами.

Адже будь-який співробітник заслужив своє місце, тому слід поважати його знання і здібності. Навіть, якщо Ви вважаєте його безглуздим, ніколи не висловлюйте цього вголос. Проте мало вміти промовчати, треба ще контролювати свою міміку і жести.

Міміка. Навіть коли Ваш рот закритий, усмішка і очі покажуть Вашу неповагу до співрозмовника.

Жести. Утримайтеся від похитування головою, навіть якщо Вам набридло слухати.

Хитрощі. Ви нікого не обдурите “непомітними” знаками або переморгуванням. Чим довше тягнеться конфлікт, тим важче його вирішити. Конфліктуючі сторони, переводячи ситуацію з конструктивної в деструктивну, перестають поважати один одного, і закінчити справу мирно вже не вийде. Нарешті, Ви отримали підвищення, добилися посади, якої заслуговуєте. Вітаємо! Життя прекрасне, Ви вже підготували свій перший проект, але на зборах, після того, як Ви його представили, хтось із співробітників заявляє: “Такої нісенітниці я ще не чув. Нічого у Вас не вийде, ми вже пробували щось подібне”. Неважливо, хто ця людина, але він завдав Вам серйозного удару. Природно, Ви засмучені, але не кваптеся з різкими словами і необдуманими вчинками. Можна закритися у себе в кімнаті і порвати в люті злощасний проект, але знайте: є ефективніші методи вирішення конфліктів. Краще увечері поскаржтеся дружині, друзям або собаці. Проте у будь-якому випадку рано чи пізно доведеться поговорити і з кривдником.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *