Захист інформації

Технології зробили інформацію доступною для усіх: для вас, для мене, і звичайно, для тих поганих хлопців, які хочуть дізнатися про нові розробки вашої компанії, номери кредитних карток ваших співробітників або що-небудь ще. Тому інформацію треба охороняти. Врешті-решт, що може бути більш не ввічливим, ніж розголошування секретів своєї компанії?

У багатьох компаніях службовці при вступі на роботу підписують угоду про конфіденційність, що зобов’язує поступати певним чином і передбачує покарання у разі порушення його умов.

При розмові із сторонніми не розповідайте про справи своєї компанії в усіх подробицях. Нікому не давайте списки своїх співробітників і номери їх телефонів.

Якщо вам треба ненадовго відійти від свого комп’ютера, включіть скрінсейвер з паролем на його відключення. Якщо не знаєте, як це зробити, запитаєте у системного адміністратора.

Йдучи дому, замикайте свої дискети і папери в ящик столу. Якщо ви хронічно не можете підтримувати порядок на робочому місці, прибирайте в надійне місце хоч би секретну документацію, а журнали і нерозпечатані листи нехай валяються.

Ось основні правила етикету для користування електронними пристроями. У міру розвитку технологій ці правила удосконалюватимуться, але найголовніше з них залишиться незмінним – щоб не зробити непоправну помилку, треба в першу чергу думати про інших.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *