Як позбавитися від ліні

Після смерті людина опритомніла в дивовижному неймовірної краси місці, яке немов прийшло з його мріянь. Людина мала все: і смачну їжу, і різноманітне питво і всілякі задоволення і розваги. Нарешті людина змогла жити так, як вона того давно хотіла, про що усе життя мріяла. Людина насолоджувалася усіма благами того світу і ні на що не скаржилася. Так пройшло багато років. Людина молилася: “Я вже задовольнив усі потреби свої і насолодився плодами своїх бажань. Все, що мені треба – це зайняття, яке дозволило б мені приносити хоч якусь користь”. Відповіддю йому було: “На жаль, це єдине, що тобі недоступно у цьому світі. Він не створений для роботи”. Людина молилася: “Я не можу вічно сидіти без роботи і страждати від нудьги. Напевно, в пеклі знаходитися краще”. І почув у відповідь: “А де ж ти зараз знаходишся”?

Теорія як позбавитися від ліні. Перш, ніж навчитися від неї позбавлятися, давайте подумаємо, що ж вона представляє собою насправді. Якщо замислитися, то Ви зрозумієте, що лінь з’являється лише тоді, коли Вам доводиться займатися тим, що Ви робити не любите або тим, що не здатне викликати моральне задоволення. При цьому слід враховувати той факт, що зайняття, позбавлене мотивації, викликає лінь практично завжди. Лінь не є причиною Ваших проблем, вона більше схожа на їх наслідки. Саме лінь попереджає людину, що майбутнє зайняття не відповідає інтересам Вашої душі. Які ж варіанти Вашого виходу з ситуації, що склалася? Існує декілька можливостей: переглянути і перебудувати своє ставлення до майбутнього зайняття, або прислухатися до своєї ліні і не робити того, чого не хоче Ваша душа.

Звичайно, останній варіант досить складно виконати, якщо йдеться про Вашу лінь ходити на нелюбиму роботу. Не страшно, якщо лінь виникає лише по відношенню до якогось окремого зайняття, дуже погано, якщо будь-яке зайняття викликає появу цього почуття. Якщо це так, то дуже ймовірно, що у Вас значно понижений рівень енергії в організмі. Адже для здійснення будь-якої дії необхідно мати певний об’єм енергії, проте, у тому випадку, коли у Вас її недостатньо, то будь-яка справа викличе напад ліні. Якщо Вам характерна постійна лінь, значить, Вам терміново необхідно підвищувати рівень своєї енергетики, щоб запобігти кризі у Вашому житті.

Найчастіше лінь з’являється в наступних випадках: – Ви не маєте необхідної мотивації для виконання тієї або іншої справи; – справа не відповідає запитам Вашої душі; – Ви не маєте достатньої енергії, щоб здійснювати будь-яку справу. Зверніть увагу, що ми витрачаємо значно більшу кількість сил і енергії на здійснення справ, які нам не до душі. Це пояснюється тим, що додаткова енергія витрачається на подолання нашого небажання. Якщо людина має досить високий енергетичний рівень, йому не приходиться випробовувати лінь, навіть, коли він повинен зробити не зовсім приємну для його душі справу.

Люди з високим рівнем енергії відчувають лінь дуже рідко, навіть якщо їм доводиться робити неприємні справи. Якщо Ви знайдете для своєї душі улюблене зайняття, то лінь назавжди піде з Вашого життя. Найпростіше, це зробити з Вашого хобі джерело доходів, тоді Ваше життя перетворитися на зайняття улюбленою справою, яка не лише приносить дивіденди Вашій душі у вигляді задоволення і радості, але і Вам у вигляді матеріального достатку. Немає необхідності позбавлятися або боротися з лінню, адже Ви усуваєте її, а причина як і раніше залишається. Причина криється або в нецікавій справі або у Вашому негативному до неї відношенні.

Якщо лінь все сильніше і частіше проявляється у Вашому житті, значить, є необхідність щось змінити у ньому. Звичайно, навряд чи знайдеться великий любитель робити рутинні справи по будинку, але якщо рутинні справи складають усе Ваше життя, то Ви нічого не розумієте в самоорганізації і плануванні.

Існує досить проста схема знайти справу до душі і навчитися витягати з неї прибуток. Для цього немає необхідності звільнятися з основного місця роботи, адже на ранньому етапі Ви можете приділяти Вашій справі до 20 годин в тиждень, а цього повинно з головою вистачити, щоб навчитися заробляти на своєму хобі. Саме можливість присвятити себе улюбленому зайняттю здатна допомогти назавжди позбавитися від ліні. Якщо ж Ви ще не готові до серйозних змін у своєму житті, то для вигнання ліні зі свого життя Вам необхідно підвищити рівень своєї енергії, частіше займатися тими справами, які приносять Вам задоволення, і використати базовий курс самонавіяння, який дозволить Вам змінити своє відношення до того або іншого зайняття, а також до усього Вашого життя в цілому.

Якщо Ви любите відвідувати кінотеатри, зустрічатися з друзями, ходити на каток, вишивати або готувати вишукані страви, робіть це частіше, оскільки саме ці заходи здатні наповнити Вас енергією, необхідною для виконання тих або інших справ, які приносять матеріальний достаток. Не полінуйтеся і складіть детальний список того зайняття, яке приносить Вам моральне задоволення, частіше дозволяйте собі ними займатися.

Отже, ми дійшли висновку, що лінь є не причиною, а наслідком нашого небажання виконувати певні дії. Окрім цього, вона може бути показником низького енергетичного стану організму. Позбавитися від ліні можна тільки, якщо прибрати причину, що її викликала.

Основними Вашими діями після прочитання цієї статті повинні стати: 1. Складання списку зайняття, яке приносить Вам задоволення і можуть дати певний матеріальний прибуток. 2. Складання списку коханих справ, які здатні приносити у Ваше життя радість і моральне задоволення. 3. Підвищення рівня своєї енергії. 4. Використання основних прийомів самонавіяння.

Помилки, які досить часто допускають керівники або причини невдач у керівників. Незважаючи на вплив великого числа несприятливих чинників і різних причин економічного характеру, найчастіше невдачі залежать не від них, і не від невдало вибраного часу, і навіть не від непідходящого збігу обставин, що роблять вплив, а від причин, пов’язаних з особою керівника. Давайте розглянемо ці причини детальніше.

1. Нездатність ладнати. Саме ця причина є найпоширенішою серед керівної ланки. Для керівника вміння знаходити спільну мову зі своїми співробітниками є необхідним вмінням, оскільки тільки володіння цим інструментом може дозволити йому ефективно координувати їх дії і грамотно керувати їх спільною діяльністю. Саме відсутність цього вміння може стати фатальною в кар’єрі цього керівника, тому основним завданням для нього повинне стати формування цієї здатності у себе. Робота в команді має на увазі взаєморозуміння, оскільки співробітники повинні розуміти, що від них вимагає керівник, а він, у свою чергу, повинен усвідомлювати, чому вони здійснюють ті або інші дії. Досить часто керівник просто не вміє слухати і чути своїх підлеглих. Треба не просто робити вигляд, що Ви цікавитеся думкою співробітників, але і вміти дослухати їх думку до кінця і постаратися зрозуміти, про що йде мова і що Вам намагаються сказати. Ще однією проблемою взаєморозуміння є нездатність більшості керівників правильно реагувати на критику. Адже з критики можна почерпнути багато корисної для себе інформації. Саме гординя не дозволяє керівникові вислухати і проаналізувати критику у свою адресу.

2. Небажання і невміння враховувати нові обставини. Більшість керівників-невдах стали такими через своє невміння пристосовуватися. Той, хто досяг у минулому успіху саме таким шляхом, не звертає уваги на те, що часи вже не ті, та і обставини істотно змінилися. І ніякі аргументи на користь нових методів і нових технологій не переконають його в тому, що стара стратегія невірна. Щоб бути хорошим керівником, треба не лише відчувати кон’юнктуру ринку, але і бути відкритим до нових нестандартних шляхів рішення проблем.

3.Синдром керівника-одинака. Без жодного сумніву, кожна людина хоче, щоб його зусилля були помічені і оцінені належним чином. Основне завдання керівника – створити ефективну команду, яка зможе використати здібності кожного із співробітників в максимальному об’ємі, досягаючи за рахунок цього все нових і нових висот. Керівник, який приписує собі чужі рішення, ховається від труднощів і забирає собі усі лаври переможця, не заслуговує на повагу, без якої немає і авторитету. Справжній керівник здатний створити потужну команду, стати її визнаним лідером, вміло керувати діями усіх гравців команди, не покидаючи поля. Справжній керівник здатний звалити увесь тягар відповідальності на свої плечі, а лаври переможців розділити порівну між усіма членами команди, скромно залишаючись осторонь. Тільки така тактика поведінки здатна забезпечити успіх керівника.

4. Страх помилки. Основною проблемою великого числа керівників є майже панічний страх допустити промах або зробити помилку. Досить часто цей страх паралізує керівника, і він взагалі відмовляється від яких-небудь дій. Без сумніву, така лінія поведінки веде тільки до провалу. Ніхто не застрахований від помилок, потрібно вміти мужньо дивитися їм в очі. Справжній керівник здатний не лише детально проаналізувати причину виникнення помилки, але і перетворити її на дар, який підказує, як не допустити подібного в майбутньому, який шлях слід вибрати. Тільки в цьому випадку помилка здатна принести користь. Якщо у керівника слабкий характер, він намагається відгородитися від помилки, проте, цей спосіб ні до якого позитивного ефекту привести не може.

5. Невміння повернути все на колишні місця після помилки. Здатність справлятися з труднощами і помилками – основне вміння, яке зобов’язаний мати керівник. Людина, що навчилася отримувати зі своїх помилок користь, зробить свої помилки трампліном для своїх досягнень. Якщо ж помилки позбавляють керівника здатності до подальших дій, то він не може називатися керівником. Першою реакцією, яка повинна виникати у керівника на помилку, має бути позитивна реакція. Дуже важливо, щоб керівник не реагував на помилку негативно, адже його емоції передаються підлеглим, а це означає, що вся команда випромінюватиме негатив в унісон. Якщо придивитися уважніше, Ви побачите, що помилка – це усього лише невелика неприємність, найстрашніше це те, що йде за нею. Негативна реакція усієї команди на помилку може привести до серйозних наслідків.

6. Нездатність уникнути почуття провини. Хоча Ви, як керівник, і приймаєте на свої плечі тягар відповідальності за усі промахи своєї команди, не дозволяйте відчуттю провини оселитися у Вашій душі. Ніякі помилки не повинні викликати у Вас внутрішнього відчуття провини. Це почуття спричиняє за собою необхідність в покаранні, невпевненість в собі і в правильності своїх дій. Якщо Ви не будете впевнені в собі, то навряд чи Ваша команда збереже впевненість у Ваших силах і можливостях, а це абсолютно не додає керівникові авторитету. Приймаючи і визнаючи свою помилку, не тримайте в собі відчуття провини, адже Ви, як і будь-яка людина, маєте повне право здійснювати помилки. 

як позбавитися ліні, як позбавитися від ліні, як позбавиться від ліні

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *