Як розірвати договір іпотеки

Одному з різновидів отримання будь-якої нерухомості являється іпотека. Сьогодні все частіше виникає питання про розірвання договору іпотечного кредитування. Для того, щоб в майбутньому виключити значні фінансові втрати, уважно вивчіть усі пункти договору кредитування перед його підписанням. Обов’язково зверніть увагу на наявність в договорі пункту про можливість розірвати договір іпотеки. Однією з найбільш частих причин розірвання договору іпотеки є неможливість виплати грошових коштів по кредиту з боку позичальника. Якщо вас звільнили з роботи або виникли інші причини фінансового неблагополуччя, звертайтеся у банк або іншу кредитну організацію з проханням про розірвання цього договору.

У попередній статті ми розповідали, як оформити кредит на нерухомість. Процедура розірвання повинна виконуватися відповідно до діючого законодавством. Вам доведеться повернути банку суму, отриману в кредит, а також комісійні, передбачені при відмові від кредиту. Якщо банк відмовляється розірвати договір з обопільної згоди сторін, звертайтеся до суду. Усі зобов’язання сторін за цим договором припиняються у момент його розірвання. Якщо одна із сторін порушила виконання своїх зобов’язань, це також може слугувати причиною для розірвання договору іпотеки. Як правило, ініціатором розірвання договору виступає банк або інша кредитна організація. Проте сьогодні все частіше в цій ролі виступає позичальник.

Іноді замість розірвання договору, сторони приймають рішення про внесення змін до раніше підписаного документу. Обговоріть з представником банку варіанти реструктуризації позики, можливо, банк запропонує вам вигідніші умови погашення іпотечного кредиту. Договір іпотечного кредитування може бути розірваний у разі обміну об’єкту продажу нерухомості. У цій ситуації обговоріть з банком усі подробиці подальшого погашення кредиту. Банкрутство банку не завжди вважається вагомою причиною, щоб розірвати договір іпотеки. В цьому випадку звертайтеся до суду для вирішення цього питання. Розірвання договору іпотеки в судовому порядку відбувається на засадах найменшого збитку для обох сторін. Дізнавайтеся про хитрощі і банків і посередників, щоб не потрапити на вудку шахраям.

розірвання договору іпотеки, про розірвання договору іпотеки, договір про припинення договору іпотеки, договір про розірвання договору іпотеки, розірвання іпотечного договору

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *