Правильно здати квартиру: поради і рекомендації

Як правильно здати квартиру? Ну а сьогодні на нашому сайті корисних порад ми знову вирішили підняти горезвісне квартирне питання. Лише нещодавно ми вели мову про те чи вигідно здавати квартиру, а тепер ми вирішили розглянути трохи іншу ситуацію. Наша сьогоднішня стаття говорить про те, як правильно здати квартиру. У окремій статті розглянуто як здійснюється бізнес на суборенді. Якщо ви раптом виявилися хазяїном порожньої житлової площі, то досить скоро у вашу кмітливу голову постукає досить таки раціональна думка про те, що ця квартира зовсім не повинна просто так простоювати, краще вже нехай вона приносить гроші. Рішення здати квартиру само собою напрошується. Не продавати ж, врешті-решт, цю квартиру, адже вона ще згодиться. Квартира продана зможе принести тобі купу грошей відразу, а ось з розумом здана квартира буде стабільним і не морочливим доходом. Але з чого, же починати? Де знайти квартирантів? Чи потрібно звертатися до послуг ріелторів? Яку просити квартплату? Про це прочитаєте нижче.

Ціна питання

По-перше, потрібно чітко визначити яку саме суму ви хочете отримувати за проживання у вашій квартирі чужих людей? Ну, звичайно ж, вам захочеться сто мільйонів, але слід ясно розуміти, що таку суму вам не заплатить жоден наймач квартири. Отже, дуже важливим моментом буде запит саме адекватної суми. Як же це зробити? Все дуже просто: досить лише вивчити відповідні пропозиції на ринку. Шануйте оголошення в газетах, на стовпах і зупинках, в інтернеті – таким чином, ви дізнаєтеся, яка середня вартість знімання житла у вашому районі. Щоб визначити точну суму, слід оцінити, наскільки приваблива ваша квартира з точки зору квартиронаймачів: в якому вона знаходиться стані, в якому стані знаходиться будинок, загалом, наскільки далеко він розташований від метро або автобусних зупинок, де розташовується школа, дитячий садок і магазин продуктів. Однозначною перевагою може бути підключений інтернет, а також телефон і ще наявність пральної машинки. Не завищуйте вартість житлоплощі – адже квартира може порожньою простояти багато місяців, поки на неї не знайдуться ті, що бажають. А потім ті, що бажають можуть підшукати, більше відповідні варіанти і покинути вас і вашу прекрасну, але неадекватно дорогу квартиру.

Чи звертатися до ріелторів?

Таке питання, ймовірно, виникає у всіх, хто збирається проводити які-небудь дії з нерухомістю – будь то квартироздавач, продаж або ж купівля житла. Правильно здати квартиру можливо як за допомогою спеціалізованих агентств, так і без них, вирішувати вам. Залучення посередників може спричинити певні грошові витрати з вашого боку, але в той же час вивільняє від безлічі клопоту по пошуку мешканців і самостійному складанню договору. Але важливо звернутися саме в ріелторське агентство нерухомості, а не до якихось там шахраїв. З цієї причини дуже уважно читайте договір з ріелторським агентством, перш ніж поставити в нім свій підпис. Цей договір повинен дуже чітко вказувати, що конкретно повинне виконувати агентство і в який термін, а також розписані дії у разі, якщо зобов’язання не будуть виконані в строк. Запам’ятайте, що правильні ріелтори беруть з вас гроші за свою роботу лише після факту успішного заселення квартирантів у вашу квартиру, а не тільки після укладення договору. Якщо у вас відразу вимагають гроші – то відразу біжіть з такої контори, правильно здати квартиру через цих товаришів не вдасться.

Де знайти мешканців?

Якщо ви вирішили зробити все самостійно, то пошук квартирантів – це ваш головний біль. Спочатку краще дізнатися у знайомих – можливо, вони(або їх знайомі, а може знайомі їх знайомих) просто сплять і бачать, щоб мешкати у вашій квартирі. Але якщо ваші знайомі(чи їх знайомі, а також знайомі знайомих) цілком щасливо мешкають у своїх власних квартирах, то ви маєте три шляхи:

  • подати оголошення про те, що здається житлоплоща в газеті, в інтернет або ж на вуличних стовпах;
  • відшукати оголошення про тих, що бажають зняти житлоплощу в газеті, в інтернет і на вуличних стовпах;
  • виконати одночасно перший і другий пункти.

Як правильно здати квартиру?

Не забувайте про те, що правильно здати квартиру можливо використовуючи будь-який спосіб. Важливим тут являється особиста зустріч з усіма претендентами на вашу квартиру(це особливо торкається тих випадків, коли агентство підшукує вам мешканців – адже їм все одно, а вам те, якраз навпаки).

Ідеальний квартирант, який він?

Не існує однозначної відповіді на це питання, адже кожна людина неповторювана і індивідуальна. Частенько буває так, що троє студентів і кішка можуть принести менше клопоту, чим тиха на вигляд тітонька поважного віку. Особистий контакт надзвичайно важливий. Не варто йти на поводі у забобонів, краще зустрітися з усіма кандидатами особисто, будь то студент, у якого є домашня тварина, молода матуся з немовлям, сім’я іншої національності або пари не зовсім традиційної орієнтації.

Складіть договір

Важливою умовою правильної здачі житлоплощі є наявність правильно складеного договору оренди. У цьому договорі необхідно прописати практично усі дрібні деталі проживання квартирантів на вашій житловій території, приміром: термін дії цього договору, умови продовження або ж розірвання. Величина плати за житло, а також терміни, коли саме ця плата повинна вноситися. Краще всього взяти гроші наперед, тоді вам не доведеться зіткнутися з ситуацією, коли мешканці з’їжджають, не внісши плату за останній місяць проживання.

Також необхідно обговорити, хто оплачуватиме за комунальні послуги, телефон, електрика і інтернет? Хто конкретно в квартирі мешкатиме, і чи можуть їх відвідувати родичі на тривалий час? Також слід обов’язково обговорити можливість проживання з квартирантами їх особистих домашніх тварин. Обов’язково в цьому договорі має бути вказана адреса квартири, що здається, а також повні дані договірних сторін. Якщо ви хочете правильно здати квартиру, наш сайт рекомендує вам прикласти до вашого договору опис, в якому буде детально описано(можна навіть з фотографіями), в якому стані квартира знаходилася до вселення в неї квартиронаймачів. Обумовте, як часто ви приходитимете для того, щоб перевірити в якому стані знаходиться ваше майно.

Застрахуйте себе

В першу чергу, перед тим, як здавати квартиру, обов’язково приватизуйте її – мали місце випадки, коли квартиронаймачам якимсь незрозумілим способом вдавалося переписувати на себе житлоплощу, що знімалася. Пізніше необхідно застрахувати вашу квартиру, хіба мало, що можуть з нею зробити абсолютно чужі люди. Не скупіться і заплатіть прибутковий податок, це зможе забезпечити вас від безлічі вірогідних проблем. Якщо бажаєте правильно здати квартиру, то робіть це легальним чином. Для цього необхідно піти з договором до районної податкової інспекції, де він буде зареєстрований. Як же правильно здати квартиру? З цією метою необхідно тільки підшукати відповідних мешканців, а ще скласти договір. Щоб це правильно зробити, не забувайте оцінювати ситуацію і з іншого боку: хотіли б ви винаймати конкретно цю квартиру на цих конкретних умовах? Якщо відповідь “так”, тоді ви все робите вірно.

львiв як знайти квартирантiв, здаю квартиру у бориславі, ріелтор що потрібно здавати

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *