Як купити квартиру без ризику

нерухомість

При купівлі житлоплощі виникає низка запитань, і не останнє місце серед них займають аспекти безпеки. На ринку житла часто діють шахраї, які можуть продати заарештовану або закладену квартиру за підробними документами і вчинити інші незаконні дії.

Звертаючись в ріелтерську контору або до приватного агента по нерухомості, пам’ятайте, що він є посередником, який забезпечує можливість здійснення угоди. Він не несе відповідальності за саму угоду, а лише підбирає вам відповідний варіант, організовує укладення договорів і передачу грошей. Іноді ріелтор може провести оцінну експертизу. Вибирайте велике агентство за наступними критеріями: термін роботи, наявність філій, комплекс послуг і їх вартість, зобов’язання і відповідальність за договором.

Пройдіть процедуру титульного страхування – застрахуйте свою угоду від усіх неприємностей, які стануться не з вашої вини. Безпечна купівля квартири передбачає звернення в страхову компанію, з’ясуйте усі умови укладення страхового договору, ціну страхового полісу.

Самостійно проведіть аналіз ринку житла і виберіть відповідний вам варіант. Заразом пошукайте інформацію про вибране агентство, відгуки клієнтів, місцеві рейтинги і так далі. Визначтеся, чого ви хочете від квартири, зіставте свої фінансові можливості і пред’явіть вимоги ріелторові. Обов’язково оглядайте усі запропоновані варіанти особисто. Якщо ви купуєте житло, що будується, то зберіть інформацію про компанію-забудовника, з’їздіть на місце будівництва, з’ясуйте терміни здачі об’єкту і так далі. Вторинне житло має бути оцінене – довіртеся ріелторові або запросіть незалежного оцінювача.

Перевірка юридичної чистоти квартири також має бути проведена ріелтором, але якщо ви вирішили обійтися своїми силами, то спробуйте отримати відомості з державного реєстру прав на нерухоме майно. Якщо ви купуєте квартиру, де було зроблено перепланування, то обов’язково зажадайте у продавця свідоцтво державного зразка, що підтверджує законність зроблених змін.

Здійснюйте передачу грошей через банк. Оформіть все юридично грамотно – продавець повинен отримати свої гроші тільки після того, як пред’явить документи, що підтверджують угоду, це буде гарантією, що ви зможете купити квартиру без ризику для себе. Якщо ви виписуєте доручення на надання своїх інтересів, то ніколи не складайте такі папери на здійснення процесу закладки і виїмки грошей з банківського осередку. Завжди уважно читайте договори і ніколи не підписуйте порожні листи паперу або незаповнені бланки. 

купити квартиру у гавриловке, купувати з ріелтором чи без

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2014 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Echo.UA Створення сайту Львів.