Як оформити угоду на купівлю квартири

Оформлення документів, перед купівлею квартири

Правильне оформлення купівлі-продажу квартири гарантує, що угода не буде визнана юридично недійсною, а на квартиру не претендуватимуть треті особи відповідно до статей №№ 2965, 3075 ГК РФ. Щоб оформити купівлю, ви можете звернутися до професійних риелторам, які проведуть усю угоду відповідно до вимог закону або виконати все самостійно, дотримуючись ряду послідовних дій і правил. Корисні поради для бізнесу вам в допомогу.

Щоб оформити угоду на купівлю квартири треба:
– документи усіх учасників угоди;
– документи на квартиру;
– договір купівлі-продажу, акт прийому-передачі;
– заява у ФУГРЦ і квитанція плати за реєстрацію.

Якщо ви купуєте квартиру самостійно, не прибігаючи до послуг фахівців з агентства нерухомості, то в першу чергу ознайомтеся з усіма документами продавця і з документами, наявними на квартиру.

Уважно ознайомтеся з паспортом продавця. Якщо у вас виникли підозри з приводу достовірності документу, зверніться у Федеральну міграційну службу, подайте заяву з вказівкою причини вашого інтересу. Вам видадуть точні відомості про власника документу.

Якщо квартиру продає нотаріально довірена особа, звернетеся в нотаріальну контору за місцем оформлення доручення і переконаєтеся в її достовірності і термінах дії. Разове або спеціальне доручення видається на здійснення однієї угоди, і термін її дії збігає відразу після завершення вказаної угоди. Генеральне доручення дійсне впродовж трьох років, але довіритель у будь-який момент може її відкликати, тому вам необхідно отримати підтвердження нотаріуса, що документ справжній, термін його дії не збіг і довіритель його не відкликав.

Оформлення угоди купівлі – продажі квартири

На квартиру, що продається, має бути свідоцтво про власність, кадастрова виписка зпаспорти, копія кадастрового плану, виписка з будинкової книги і з особового рахунку. Якщо у свідоцтві про власність записано кілька чоловік, то кожен співвласник повинен видати нотаріальний дозвіл на продаж(стаття № 244 ГК РФ). Якщо власник знаходиться в зареєстрованому шлюбі, то нотаріальний дозвіл потрібно від другого чоловіка(стаття № 34 СК РФ, стаття № 256 ГК РФ).

Якщо у свідоцтві про власність вказані неповнолітні, недієздатні, обмежено здатні громадяни, перевірте постанову на продаж, видану органами опіки і опікування(стаття №№ 28, 29, 30, 26 ГК РФ).

Після перевірки усіх документів укладете договір купівлі-продажу. Цей документ ви можете скласти в простій письмовій формі або у нотаріуса. Нотаріальний договір гарантує вам, що усі статті закону РФ на момент його укладення будуть враховані, що продавець знаходиться в адекватному стані і повністю дієздатний, в цьому повинен переконатися нотаріус перед підписанням договора.

Якщо ви все-таки хочете скласти договір в простій письмовій формі, а таке право вам дає стаття № 550 і № 421 ГК РФ, то обов’язково вкажіть в нім усі умови угоди(стаття № 432, № 554 ГК РФ). Також слід вказати ціну(стаття № 317 ГК РФ), площу квартири(стаття № 555 ГК РФ), перелік осіб, що беруть участь в угоді і право користування житлоплощею(стаття №№ 292, 558 ГК РФ).

Після підписання договору складіть акт прийому-передачі з вказівкою усіх параметрів передаваної квартири, кількості кімнат, санвузлів, виду опалювання, переліку сантехнічного устаткування, стаціонарних плит і так далі.

Завершальним етапом оформлення угоди на купівлю квартири, буде її державна реєстрація у ФУГРЦ(Федеральний закон № 122-Ф3, стаття № 131 ГК РФ). Подайте в реєстраційний центр заяву, усі оригінали і ксерокопії документів, заплатите мито за реєстрацію. Через один місяць ваші права власності зареєструють, і ви отримаєте свідоцтво про власність.

оформити купівлю квартири, як оформити КУПЛЮ ПРОДАЖ КВАРТИРИ

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *