Як купити недорогу ділянку

2490.jpg

Купуємо вигідно хорошу ділянку землі. Купівля земельних ділянок – це вигідне капіталовкладення. Причому інвестувати в землеволодіння можуть і люди, що мають середній достаток. Необхідно ретельно вивчити ринок нерухомості і вибрати відповідну за ціною ділянку.

Недорогу ділянку в межах міста купити досить складно. Тому, якщо Ви маєте в розпорядженні невелику суму грошей, то починайте розглядати варіанти, що знаходяться в 10-20 км від міста. Одночасно переглядайте оголошення з позначкою “терміново”. Бажаючи швидше продати землю, люди можуть зробити на неї значну знижку.

Заміські ділянки діляться на покинуті і перспективні. Перші коштують дуже дешево, але Вам навряд чи вдасться провести туди електрику, газ і воду. Тобто землеволодіння буде непридатне для проживання. Але якщо ділянка знаходиться порівняно недалеко від міста, і вже існує проект створення на цій території котеджного селища (ведеться електрифікація і інші комунікації), то такий земельний наділ відноситься до розряду перспективних. Звичайно, не можна виключати і того, що покинуті території можуть несподівано опинитися в епіцентрі масштабного будівництва, але це вже питання везіння. Щоб зробити правильне вкладення грошей, вибирайте другий тип ділянок. Але як же визначити, чи являється земля в цьому районі перспективної? По-перше, чим ближче ділянка до міста, тим вище вірогідність, що при поступовому розширенні ця земля увійде до складу цієї адміністративно-територіальної одиниці. По-друге, якщо поблизу є великі рекреаційні ресурси (річки, затоки, озера, мінеральні джерела та ін.), то затребуваність цієї землі – це лише питання часу. Керуючись цими принципами, вивчіть колонку “Нерухомість” в усіх інформаційних ресурсах (газети, журнали, Інтернет, дошки оголошень на вулиці). Розкажіть близьким друзям про намір купити невелику ділянку. Якщо у них з’являться ті, що бажають продати землю, то приятелі повідомлять Вас про вигідну пропозицію. Коли Ви зберете досить інформації і почнете дивитися різні землеволодіння, обов’язково торгуйтеся з продавцями. Найчастіше, призначаючи вартість, вони закладають в неї відсоток поступки, тому постарайтеся збити ціну. Вашими головними аргументами можуть стати засміченість території, кривизна ділянки (нахил в один бік), віддаленість від зупинок громадського транспорту.

Остаточно домовившись про ціну, приступайте до оформлення угоди. Кілька разів перечитайте усі документи, перевірте правильність усіх реквізитів. Намагайтеся не розраховуватися готівкою, а проводьте оплату за допомогою банківських переказів. Корисні поради для усіх.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2014 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Echo.UA Створення сайту Львів.