Як завести машину в мороз

Зимовий період експлуатації – найважчий як для власника, так і для автомобіля. Особливо пригнічують проблеми із запуском в морозний ранок після несподіваного похолодання. Для полегшення зимового пуску підготуйте автомобіль відповідним чином до зимової експлуатації і ознайомтеся з деякими прийомами бувалих водіїв. Нагадаємо, що ми вже розглядали ради як завести машину в мороз і як завести коробку автомат при морозі, ознайомтеся з усіма радами і будете озброєнні.

Підготовку розпочніть з акумулятора. Зачистіть клеми, ретельно затягніть гайки їх кріплення. Якщо акумулятор старий і напівживий, замініть його. Новий акумулятор виберіть відомої марки і великої місткості, уникаючи дешевих китайських і контрафактних російських. Регулярно протирайте поверхню між клемами сухою ганчіркою. На стартері перевірте контакти живлення дротів і герметичність наконечників, які захищають ці контакти. При спробах запустити двигун уникайте тривалої роботи цього агрегату, щоб не спалити його. Крім того, тривале обертання двигуна стартером негативно відбивається на силовому агрегаті машини, особливо якщо він інжекторний з електронним управлінням.

Намагайтеся проводити планову заміну мастила перед зимовим періодом, щоб воно зберігало свою свіжість в найважчий період в році. Застосовуйте синтетичні види як найбільш пристосовані до морозів. Не економте на купівлі якісного мастила для свого залізного коня. Консультуйтеся з продавцем і співробітниками сервіс-центра, вибираючи продукцію. І ніколи не купуйте мастильні матеріали на ринку і з лотків. Огляньте свічки. При виявленні на них ушкоджень, замініть їх на якісні. Краще, якщо ви заміните увесь комплект безпосередньо перед настанням холодів. Для продовження терміну їх служби не заправляйтеся дешевим бензином.

Перевірте стан високовольтних дротів, звертаючи увагу на відсутність тріщин ізоляції. Не намагайтеся усунути їх водовідштовхувальними спреями – краще замінити увесь дріт. Перевірте і замініть при необхідності кришку трамблера. Не використайте китайські або вживані дроти: від такої заміни не буде толку. Перевірте стан мастила в коробці передач і замініть його при необхідності. Особливо актуально це для автоматичних коробок. Взимку їх власники потрапляють у більш гірші умови, ніж власники ручних, тому що пуск автомобіля з автоматичною коробкою з буксира може вилитися в ремонт коробки.

Стежте за рівнем палива, щоб не допускати заповнення менше половини бака. Це треба для того, щоб вода, що скупчується на дні, не потрапляла в паливну магістраль і не замерзнула там на морозі. І завжди заправляйтеся тільки на хороших заправках. Перед запуском двигуна на лютому морозі відключите усі споживачі електрики: вентилятор, обігрів, фари, аудіосистему, кондиціонер, обігрів заднього скла. Якщо акумулятор холодний, підігрійте його, включивши фари на 30 сек. Проверніть двигун стартером, не пускаючи відразу. Після цього почніть основні спроби запуску, не забувши вижати зчеплення. Якщо спроба не вдалася, почекайте 30-секундну паузу перед наступною спробою. Не чіпайте педаль газу – система уприскування повинна сама забезпечити подання потрібної кількості палива. Проведіть не більше 5-7 спроб з паузами 30 секунд між ними.

Якщо двигун так і не запустився, видаліть вологу з високовольтних дротів за допомогою спрея (WD – 40). Заздалегідь приєднавши дроти до акумулятора, попросіть ” прикурити” іншого водія. При цьому не забувайте робити паузи між спробами запуску. Якщо і цей спосіб не допоможе, пробуйте завести з буксира. При цьому заздалегідь домовитеся про сигнали з водієм того, що буксирує і включіть другу або третю передачу. Як тільки двигун заведеться не давайте йому затихнути, акуратно натискаючи педаль газу. Відразу витисніть зчеплення і вимкніть передачу. Дайте мотору прогрітися, збільшивши обороти двигуна до 1200-1500. При цьому двигун прогріється набагато швидше, а акумулятор трохи зарядиться. І не забудьте прогріти автоматичну коробку передач, щоб не пошкодити її.

Як правильно завести машину в мороз, как в мороз завести г а з 31029, як завести машину в мороз, як завести машину в морозний ранок, як завести машину газ 31029 в мороз

Коментарі 1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *