Роздільне харчування

2991.jpg

Вживання м’ясних, молочних і рослинних продуктів в різні дні – суть такого поняття як роздільне живлення. Може виникнути питання, з чим це пов’язано? Відповідь як роз’яснює, живлення різними продуктами призупиняє засвоєння їжі і погіршує стан здоров’я. Але це не означає, що на роздільне живлення слід переходити абсолютно усім. Воно рекомендоване тільки тим людям, які мають проблеми з травним трактом. Основні принципи роздільного живлення розроблені У.Г Хэем і Г. Шелтоном, але кожен з них має свій підхід. Ми спробуємо трохи систематизувати ці розробки і вивести щось середнє.

Роздільне харчування на тиждень.

Далі Ви можете побачити, з чого повинне складатися роздільне харчування на тиждень.

Понеділок.

Сніданок. Снідати краще всього з 7 до 8 годин ранку. Раціон повинен складатися з ківі – 2 штуки, геркулес на воді, чай без цукру.

Другий сніданок. Його влаштовують годинника в 11 дня. З’їжте салат заправлений маслиновою олією.

Обід. О 13 годині. Трохи вареної курячої грудинки, брокколі, пара шматочків сиру.

Підвечірок. О 17 годині з’їжте грушу.

Вечеря. Вечеря(19-00) повинна складатися з овочевого супу і знежиреного омлету з 2 яєць.

Вівторок.

Сніданок. Гречана каша з апельсином, чай без цукру.

Другий сніданок. Яблуко.

Обід. Порція 100 грам, що складається з вареної риби з тушкованими овочами і салатом.

Підвечірок. Упаковка йогурту.

Вечеря. Зелений салат з овочевим супом.

Середа.

Сніданок. 100 грамів апельсинового соку і 100 грамів води, житня каша на молоці, чай без цукру.

Другий сніданок. Зелене яблуко.

Обід. Порція 100 грам – тушковані овочі, варена телятина, овочевий салат.

Підвечірок. Волоські горіхи – 5 штук.

Вечеря. Запечена з сиром цвітна капуста.

Четвер.

Сніданок. Пара мандаринів, ячмінна каша зі знежиреним молоком, тост грубого помелу, чай без цукру.

Другий сніданок. Зелене яблуко.

Обід. Тушковані баклажани із зеленим салатом, пару кусочків сиру, варені кальмари.

Підвечірок. 4 штуки чорносливу.

Вечеря. Варені овочі, яєчня з помідорами.

П’ятниця.

Сніданок. Геркулес з фруктами, йогурт, 2 ківі, чай без цукру.

Другий сніданок. Зелене яблуко.

Обід. Брокколі з салатом і цвітною капустою, половина курячої грудини.

Підвечірок. Банан або апельсин.

Вечеря. Помідори з сиром і овочевий суп.

Субота.

Сніданок. Апельсин, тост з хліба грубого помелу, гречана каша, чай без цукру.

Другий сніданок. Банан з яблуком.

Обід. Овочевий суп, варена риба, сир, зелений салат.

Підвечірок. Трохи мигдалю.

Вечеря. Зелений салат, омлет з тушкованими овочами і грибами.

Неділя.

Раціон на увесь день – 1,5 кілограма зелених яблук.

Таке меню роздільного харчування буде ідеальним для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту і зменшення ваги тіла. 90 денна дієта роздільного харчування. 90 денна дієта роздільного харчування проводиться в декілька циклів, що складаються з 4 днів. Суть її заключається в тому, що в певні дні можна споживати тільки один вид продуктів.

Перший день циклу. Допускається споживання тільки білкової їжі. Він так і називається – білковий. Можна їсти м’ясо, рибу, яйця, молочні продукти. Для поліпшення травлення дозволені овочі.

Другий день циклу. Називається крохмалистим. Харчування повинне складатися із зернового хліба, картоплі, бобових. Одним словом можна все, де є крохмаль.

Третій день циклу. Вуглеводний. У це день дозволено живлення овочами, випічкою без дріжджів, молока і яєць, зерновим хлібом, крупами, макаронними виробами. В якості десерту перед сном з’їжте трохи гіркого шоколаду.

Четвертий день циклу. Фруктовий день. Допускаються усілякі фрукти, і екзотичні тому не виключення. Можна їсти горіхи, насіння, сухофрукти. Пити соки. Щоб не було проблем з травними процесами харчуватися краще невеликими порціями, але часто.

Після 7 циклів слід влаштувати розвантажувальний день. Це буде 29 день дієти. Пийте тільки воду і більше нічого. Потім цикл роздільного харчування починається знову. Але 90 денна дієта роздільного харчування має і свої невеликі нюанси, яких слід дотримуватися. Вони не складні. Не вживайте на сніданок нічого, окрім фруктів. Обідайте не раніше 12-00. Якщо немає сил терпіти голод, а до обіду ще далеко, з’їжте трохи фруктів. Часовий проміжок між обідом і вечерею має бути не менше 4 годин. Особливо у білкові дні. Їсти після 20:00 – це табу. Їжте фрукти у відповідний день кожні 2-3 години. Не переживайте із-за високої частоти споживання. Фрукти швидко знижують апетит. Найбільший розмір порції має бути в обід. Об’єм продуктів увечері менше денного в 3 рази.

Якщо салати без заправки не подобаються, то використайте рослинну олію. Щоб уникнути можливого харчового отруєння, придбавайте продукти тільки у перевірених реалізаторів або виробників. Часто при їх виробництві застосовуються не зовсім корисні хімічні сполуки. Ні у якому випадку не їжте смажену їжу. Для приготування користуйтеся духовкою або пароваркою. По можливості заміните каву і чай джерельною водою. Відомо, що сіль дуже шкідлива для здоров’я. Зведіть до мінімуму споживання її, або заміните різноманітними східними приправами. Займіться активним видом спорту, типу плавання або бігу. У такому разі калорії швидше спалюються, розвиваються м’язи і знижується вага. Виходячи з умов своєї роботи і ваги, розрахуйте необхідну кількість споживаних калорій і стежте за цим. Рецепти роздільного живлення. Рецепти роздільного харчування особливою різноманітністю не відрізняються. Але найпоширеніші і популярніші з них можна виділити.

Сніданок з бутерброда з сиром і солодкого перцю

Інгредієнти:

Жирний сир – 50 грамів;

Хліб з висівками – 2 шматочки;

Солодкий перець – 1 штука;

Пахта – 1 склянка.

Приготування.

Перець вимити і розрізати на 4 частини. Перегородки і насіння прибрати. Сир змішати із заздалегідь нарізаними колечками цибулю. Цією масою намазати хліб, згори покласти шматочки перцю. Хвилин за 20 до споживання бутербродів випити склянку пахти.

Сніданок з фруктів і молочних продуктів

Інгредієнти:

Солодкі ягоди (полуниця або малина) – 100 грамів;

Велике зелене яблуко – 1 штука;

Знежирений йогурт – 1 склянка;

Молоко – 1 склянка.

Приготування.

Ягоди перебрати і помити в холодній воді. Яблуко почистити і порізати дрібними кубиками. Змішати разом з ягодами, йогуртом і пшеничними висівками. Залити молоком.

роздільне харчування, роздільне харчування рецепти, як намалювати ялинку крок за кроком, 90 денна дієта роздільного харчування рецепти, яка діева діета відгуки

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *