Що таке бадяга?



Бадяга – це прісновода губка, що є висушеними колоніями кишковопорожнинних тварин, має неприємний нудотний запах. Напевно, сьогодні немає такої людини, яка б не чула або не знала що таке бадяга. Все від того, що вона популярна і дійсно працює, є одним з найбільш ефективних засобів у боротьбі із застійними плямами, прищами.

Для чого використовується бадяга? Маски з бадяги дуже допомагають при застійних плямах. Маски з бадяги широко використовуються в косметиці для розсмоктування підшкірних крововиливів, відлущування веснянок і лікування вугрового висипу.

Крім того, бадяга використовується, як скраб, хоча використання бадяги різноманітне, давайте розглянемо основні:

  • видалення зморшок,
  • відлущування верхніх шарів шкіри,
  • позбавлення від рубців,
  • шліфовка шкіри,
  • боротьба з целюлітом,
  • боротьба з прищами.

Також бадяга дозволяє активізувати дихання шкіри і посилити проникнення додаткового кисню, через підшкірні капіляри, що розкриваються, а потім очищені пори. Голочки бадяги, проникаючи в шкіру, очищають її і звужують пори, зменшуючи тим самим, активність сальних залоз.

Скільки коштує бадяга – ціна. Якщо Ви жодного разу не застосовували бадягу, то слід спершу купити гель з бадягою, знайти його Вам не складе труднощів, продається в кожній аптеці, та і ціна бадяги всього 60-70 грн. Якщо шкіра її нормально переноситиме і не буде неприємних відчуттів, то можете переходити до іншого методу.

Найбільш часті питання по бадязі:

1. Коли чекати результатів бадяги, хочеться знати, коли пройдуть ці плями? Користуюся вже декілька місяців і ніяких результатів. Конкретних цифр немає, все залежить від Вашої шкіри. В усіх по-різному. У когось через декілька місяців шкіра стане білою і чистою. У когось за два тижні. Запасіться терпінням.

2. Чи після бадяги лущитися шкіра? Ні. Лущення відбувається не в усіх. Це залежить від товщини Вашого шару шкіри, чим він товщий, тим інтенсивніше шкіра лущитиметься. Бадяга форте – гель від синяків, пігментних і застійних плям.

3. Чи треба після маски з бадягою чим-небудь мастити шкіру? Ні. Краще взагалі її не чіпати і дозволити шкірі нормально дихати.

4. Скільки треба тримати бадягу на шкірі? Достатні 15-20 хв., але якщо Ви нанесли її на шкіру, злегка розтерли, то через десять хвилин можна вже змити.

5. Чи можна використовувати бадягу щодня? Не рекомендується. Дотримуйтеся перерви хоч би декілька днів, щоб шкіра відпочила і змогла самостійно почати оновлюватися. Голочки бадяги зберігаються в шкірі дуже довго, а тому діяти будуть ще 1-2 дні.

6. Чи потрібно розпарювати шкіру перед використанням бадяги? Ні, бадяга і так проникне в шкіру.

7. Якщо тільки починаєш користуватися бадягою, як часто потрібно повторювати маски? Раз в неділю, двічі або більше? При хорошому перенесенні можна розпочинати з двох разів на тиждень. Можуть бути алергічні реакції, так що спостерігайте по симптоматиці, а потім як Вам зручно. Перший місяць можна двічі в тиждень, а потім вже просто немає необхідності робити так часто. Але дивіться, як проходять плями.

8. За допомогою яких засобів необхідно доглядати за особою після застосування бадяги? Як завжди: вранці, ввечері – очищення і тому подібне або нічого не застосовувати? Якщо шкіра після бадяги залишається чутливою, то варто день відпочити, якщо все добре, можете продовжувати лікування і догляд за шкірою.

Відгуки людей про застосування бодяги. Думок багато, точно так, як і людей. Якщо Ви після першого застосування бачите, що це не підходить Вам, забудьте. Не треба силувати себе. Якщо Ви не переносите бадягу, то не слід її використати. Бережіть себе. Не слід ризикувати даремно, існує ще величезна кількість засобів, здатних позбавити Вас від проблем.

Слід також відмовитися від бадяги при гіпертрихозі, чутливій шкірі, гострих запальних елементах, порізах і подряпинах в місцях передбачуваного нанесення бадяги. Не застосовувати навколо очей. Ні в якому разі не допускайте попадання препарату на слизову оболонку очей і носа: пил викликає їх запалення. При попаданні необхідно промити водою.

І найголовніше: ні за яких обставин не використайте бадягу при запальних ділянках шкіри. Якщо Ви не знаєте, як виглядають запалення, обов’язково проконсультуйтеся у фахівця.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що таке бадяга, що таке бодяга

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *