Суха шкіра стоп



Багато людей не приділяють належної уваги проблемі сухої шкіри ніг, адже сухість шкірного покриву стопи вказує на порушення захисної функції шкіри. Занадто сильне ороговіння або лущення не лише доставляє естетичні незручності, але і може впливати на ходу людини через тріщини на стопах. Якщо у Вас суха шкіра стоп – догляд і лікування мають бути спрямовані на пом’якшення шкіри і відвертання тріщин, ороговілостей. Чим раніше Ви почнете боротися з цією проблемою, тим швидше Ви від неї позбавитеся. Закинуті випадки, на жаль, самостійно вилікувати досить складно.

На сьогодні немає недоліку у вибиранні косметичних засобів по догляду за ногами, головне підходити до цього вибору грамотно. Якщо є проблема з підвищеною сухістю шкіри ніг – розпочніть свій догляд із застосування спеціального пілінгу. Цей косметичний засіб розроблений спеціально для відлущування сухої шкіри. Пілінг можна поєднувати з ножними ванночками. У таку ванночку бажано додавати масляні рослинні екстракти, які розм’якшуватимуть шкіру. Тривалість ванночок не більше 5 хвилин, якщо на Ваших ногах вже з’явилися тріщинки, то має сенсу у ванночки для ніг додавати препарати з пантенолом. Прекрасний ефект на суху шкіру роблять контрастні ванночки, по 5-10 хвилин в прохолодній і гарячій воді поперемінно. Окремо хочеться сказати про парафінові ванночки, які чудово пом’якшують шкіру ніг.

Придбайте в аптеці косметичний парафін. Перш ніж занурювати ноги в парафін його треба розігріти, можна і не занурювати ноги в парафін, а просто нанести його спеціальним пензликом на шкіру. Парафін через пару хвилин захолоне, утворивши на нозі “шкарпетку”. Після цього надіньте на ногу пластиковий пакет і загорніть її в рушнику, те ж саме виконайте з другою ногою, залиште парафін на ногах на 20 хвилин. Після того, як Ви зробили ванночку слід зняти ороговілу шкіру. Краще це робити щіткою педикюру і ні в якому разі не зрізувати ороговілі ділянки шкіри ножицями. На ділянки, де після видалення ороговілості шкіра знову відростає, слід накладати жирний поживний крем для ніг, який відновить еластичність шкіри.

Суха шкіра стоп – догляд і лікування якої, полягає у видаленні відмерлої шкіри і відновленні еластичності, постійно повинна отримувати достатнє живлення і зволоження. Тому вибираючи крем для ніг, зверніть увагу на креми, що містять, олії жожоба, виноградних кісточок, а також вітаміни Е і F. Також прекрасно зволожує шкіру стоп крем, до складу якого входить сечовина. Ванночки не слід робити щодня, досить буде 1-2 раз на тиждень. А ось поживний і зволожуючий крем слід наносити на шкіру стоп щодня.

Якщо у Вас не занадто суха шкіра стоп – догляд і лікування можна звести до нанесення на шкіру молочної сироватки або кефіру двічі в тиждень. Ці молочні продукти чудово пом’якшують шкіру, і якщо сухість, що з’явилася, не є наслідком якогось захворювання, щоб відновити нормальний водно-жировий баланс шкіри досить буде десяти процедур. Якщо пілінг, ванночки і крем приносять тільки тимчасове полегшення – слід звернутися до фахівця. На жаль, лущення шкіри і тріщини на ногах можуть бути проявом грибкової інфекції. Можуть бути і інші причини – спадковість, захворювання щитовидної залози. У будь-якому випадку, якщо застосування косметичних засобів для ніг, не дає результатів, не відкладайте візит до лікаря.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Суха шкіра стоп, суха шкіра стопи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *